Dragnea vrea imunitate parlamentară: Va candida pentru un post de deputat

Dragnea vrea imunitate parlamentară: Va candida pentru un post de deputat
Odată ales, Dragnea nu poate fi percheziţionat, reţinut sau arestat fără acordul colegilor din Camera din care va face parte.

Liviu Dragnea a anunţat, astăzi, la Alexandria, că a decis să candideze la alegerile parlamentare din 9 decembrie, el precizând că această decizie a fost una "importantă şi grea".

"Peste 70%, în jur de 74% dintre teleormăneni au spus că pentru acest judeţ ar fi mai bine dacă eu voi fi în Parlament. Colegii mei primari au spus acelaşi lucru şi nu au spus ce au visat ei noaptea, au spus ce au discutat cu cetăţenii din comunităţile lor. Astfel că am luat această decizie, care este o decizie importantă şi grea pentru mine", a declarat Liviu Dragnea, citat de mediafax.ro.

Cel mai probabil, Liviu Dragnea renunță la președinția Consiliului Județean Teleorman pentru  imunitatea  care vine odată cu ocuparea unui loc în Parlament. Odată ales, Dragnea nu poate fi percheziţionat, reţinut sau arestat fără acordul colegilor din Camera din care va face parte.

Acuzat în dosarul referendumului

La începutul lunii septembrie, procurorii DNA l-au pus sub acuzare pe Liviu Dragnea în dosarul referendumului. El este învinuit că s-a folosit de influența sa de lider politic pentru a obține foloase în interes personal și de partid. În dosarul fraudării referendumului, Liviu Dragnea riscă până la 15 ani de închisoare.

Procurorii îl bănuiesc pe Liviu Dragnea că a pus la punct un sistem informatic elaborat, prin care câteva persoane influente din partid ştiau în orice moment câţi votanţi s-au prezentat la urne. Mai mult, baronul USL ştia şi cum au votat cei monitorizaţi. În fiecare oră, staful de campanie al PSD era informat cu privire la secţiile de vot cu prezenţă slabă. Imediat, Liviu Dragnea îi suna pe preşedinţii de secţii de votare sau pe reprezentanţii PSD din comisii şi îi "îndruma" pentru ca numărul de voturi să fie umflat. În acelaşi timp, el a dat dispoziţie oamenilor din partid să pună în slujba lor autorităţile publice centrale, judeţene şi locale.

De asemenea, "gruparea USL" coordonată de Dragnea s-ar fi ocupat de "turism electoral" şi a organizat deplasarea a sute de oameni cu ajutorul autobuzelor.

Reporterii EVZ au descoperit, luna trecută, în "patria" lui Liviu Dragnea, acuzat că a fost centrul de comandă al fraudării referendumului naţional din 29 iulie, cum au reuşit morţii şi orbii să semneze că au votat pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu. Ba, mai mult, localnicii povestesc că "s-a furat pe ruptelea" şi la alegerile locale din data de 10 iunie 2012.

Pe măsură ce DNA strânge probe solide împotriva baronului PSD, Parlamentul se pregătește să-i tragă la răspundere pe procurori. DNA a început urmărirea penală împotriva a 67 de persoane, în total, scrie evz.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

astăzi, 18:51
74

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

astăzi, 18:02
189

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 17:08
45

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...