Dragnea: Ordonanţa privind impozitele taxele locale mai are de aşteptat

Dragnea: Ordonanţa privind impozitele taxele locale mai are de aşteptat
Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice Liviu Dragnea a declarat, luni dimineaţă, că ordonanţa privind taxele şi impozitele locale, protrivit căreia primarii decid majorarea sau nu a acestora, mai are de aşteptat.
 
Dragnea a explicat că până la emiterea acestei ordonanţe românii vor trebi să plătească taxele şi impozitele majorate, după ce acestea au crescut cu 16% de la 1 ianuarie.
 
"Rog autorităţile locale îngrijorate să se uite cu atenţie la actele normative în vigoare. Există un Cod Fiscal în vigoare şi există o hotărâre de Guvern prin care s-au indexat impozitele şi taxele locale, pe care trebuie s-o aplice. Când va apărea o modificare a Codului Fiscal, o vor citi şi vor vedea ce au de făcut. Deocamdată, trebuie să aplice legislaţia în vigoare", a declarat Liviu Dragnea, luni dimineaţă, la intrarea în sediul PSD, conform Realitatea.net.
 
"Vom veni cu un act normativ care să le permită să le mărească sau nu sau să revină la cele de dinainte. (...) Ordonanţa mai are de aşteptat", a mai spus Dragnea.


Guvernul dă vina pe Băsescu pentru întârzierea OUG privind taxele locale
 
Guvernul României susține că nu a putut adopta o OUG așa cum a cerut fostul premier, Emil Boc, privind nemajorarea impozitelor și taxelor locale, deoarece "preşedintele Traian Băsescu nu a promulgat legea privind abilitarea Guvernului de a emite Ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare".

"În şedinţa de Guvern din data de 5 ianuarie 2013 a fost pregătit textul Ordonanţei pentru modificarea Codului fiscal în privinţa taxelor şi impozitelor locale. Ordonanţa nu a putut fi însă adoptată din cauza faptului că preşedintele Traian Băsescu nu a promulgat legea privind abilitarea Guvernului de a emite Ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare decât după desfaşurarea şedinţei de Guvern. Mai mult, legea privind abilitarea Guvernului de a emite Ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare intra în vigoare la 3 zile după data publicării în Monitorul Oficial.  Din acest motiv, Ordonanţa privind modificarea Codului fiscal în privinţa taxelor şi impozitelor locale va fi adoptată în cadrul şedinţei de Guvern din această săptămână", se arată într-un comunicat al Guvernului remis luni NewsIn.

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, a cerut, duminică, premierului Victor Ponta să emită, de urgenţă, o ordonanţă a Guvernului care să dea posibilitatea autorităţilor locale să nu majoreze taxele şi impozitele locale. Boc a mai anunţat că a decis ca la nivelul municipiului Cluj-Napoca să nu se plătească, în perioada 7-11 ianuarie, taxele şi impozitele locale, aşteptând o reglementare a situaţiei din partea Executivului.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
11

 Cu multă dorire în suflet pentru viaţa monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată şcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
264

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
232

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...