Două sucevence și o botoșăneancă venite din "zone roșii" au născut la Maternitatea din Botoșani

Două sucevence și o botoșăneancă venite din "zone roșii" au născut la Maternitatea din Botoșani

În cursul zilei de marți, două femei venite din „zona roșie” a României, din județul Suceava, și o femeie din Botoșani, aflată anterior în izolare, au născut la Maternitatea din Botoșani.

Două dintre paciente au venite din Suceava, din localitatea Dumbrăveni, respectiv din Fântânele, iar cea de a treia pacientă a venit din Botoșani, din localitatea George Enescu.

Cele trei paciente se aflau în izolare, fiind declarate la Poliție și luate în evidența personalului DSP, însă nu aveau efectuate testarea pentru COVID.

Este vorba despre trei nașteri naturale care au decurs bine, starea de sănătate a mamelor, dar și a copiilor este bună. Pacientele au fost transferate pe o secție specială destinată suspiciunilor de infectare cu Covid, la etajul 5, iar personalul care a asistat la naștere a intrat în autoizolare. Deocamdată nou-născuții, doi băieți și o fetiță,nu stau cu mamele, ei având secția lor de neonatologie pe același compartiment”, a specificat o asistentă medicală care a asistat cele trei nașteri.

Specificăm că, ulterior nașterilor, DSP a precizat că autoizolarea cadrelor medicale nu a fost necesară, întrucât acestea erau echipate corespunzător.

(Anca Savel)

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
468

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
62

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
79

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...