Doua licee din Botosani, in topul national al liceelor cu cea mai mare promovabilitate la BAC!

Intr-un top national al liceelor, alcatuit in functie de rezultatele obtinute la bacalaureatul din acest an, inainte de contestatii, se afla si doua licee din judetul Botosani.

Pe locul I, la egalitate cu alte licee, este Seminarul Teologic Liceal Ortodox "Sf. Ioan Iacob" din Dorohoi, unde promovabilitatea la BAC este de 100% (20 de absolventi).

Pe locul III este plasat Colegiul National "Mihai Eminescu", din Botosani, cu un procent de promovabilitate de 99,53% (214 absolventi, un elev eliminat).

Cele doua licee devanseaza licee renumite din Romania, cum ar fi Colegiul National "Gh. Lazar" si Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu", din Bucuresti.

De altfel, intr-un clasament alcatuit in 2010, in care criteriile au fost promovabilitatea la examenul de bacalaureat, mediile obtinute la admiterea nationala si la examenul de bacalaureat, mediile generale ale elevilor, precum si rezultatele obtinute la olimpiadele si concursurile scolare, Colegiul National "Mihai Eminescu" din Botosani s-a clasat pe un onorant loc V la nivel national.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Panică în zona Gării Botoșani, incendiu în sediul unei societăți comerciale! (Foto, Video)

astăzi, 14:40

Un incendiu violent a izbucnit ,luni, 28 octombrie, la prânz, în subsolul unui bloc de pe strada Gării din municipiul Botoșani. Arhiva unei societăți comerciale, piese de mobilier...

Până pe 31 octombrie se fac înscrieri pentru Festivalul-Concurs de creație și interpretare a Piesei de Teatru într-un Act ”Mihail Sorbul”!

astăzi, 13:43

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, reamintește persoanelor interesate, că se pot face înscrieri pentru Festivalul-Concurs de Creație și Int...

Bicicliștii botoșăneni luați în vizor de polițiști, au fost sau nu ,,cuminți” în trafic!

astăzi, 12:37

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu subunitățile de profil au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere care au drept cauze generatoare ab...