Două case incendiate de o mână criminală, la Ibăneşti!

Două case incendiate de o mână criminală, la Ibăneşti!
Două case aflate într-o gospodărie de pe raza comunei Ibăneşti, au fost afectate în urma unui incendiu produs în noaptea de marţi spre miercuri. Flăcările au fost observate, într-un târziu, de un localnic, care a solicitat sprijinul pompierilor.

Apelul de ajutor a fost înregistrat la ora 03.35. La faţa locului s-au deplasat pompierii militari de la Dorohoi, cu trei autospeciale cu apă şi spumă, dar şi voluntarii din comună.

Cele două case nu erau locuite. La sosirea gărzii de intervenţie, ardeau o treime din casa nouă şi acoperişul casei vechi, existând pericolul de propagare a flăcărilor la o a treia locuinţă dintr-o gospodărie vecină.
         
Pentru stingerea incendiului şi înlăturarea efectelor au intervenit 16 pompieri militari şi voluntari, aproape trei ore. Observat şi anunţat cu întârziere, incendiul a provocat pagube de cca. 20.000 de lei. Pompierii au salvat şi protejat de foc bunuri materiale în valoare de aproximativ 50.000 de lei.
         
Cauza probabilă de incendiu o constituie acţiunea intenţionată. Cazul a fost preluat de către poliţişti.

Anul trecut, 73 din cele 426 incendii produse pe raza judeţului Botoşani au fost generate cu intenţie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Am pierdut, dar aproape ne-am salvat. FC Botoșani merge la baraj pentru prima oară în istorie

Duminică, 12 Mai 2024
1865

FC Botoșani a început ziua de duminică, în care s-au jucat cinci meciuri simultan, pe loc direct salvabil. Otelul ne-a "împachetat" repede însă. Gaitan, în m...

Zeci de elevi în competiția „Cu viața mea apăr viața”. Vezi rezultatele concursului! (Foto)

Duminică, 12 Mai 2024
157

Probele s-au desfășurat pe terenul de sport al Liceului cu Program Sportiv Botoșani și au reunit la start 13 echipaje de la școli și licee din Botoșani, Dorohoi, Dumbrăvița, Leorda și Flăm&...

Criză de tractoriști în România. Patronii susțin că ar da salarii de peste 2.000 de euro, dar nu mai au cui. „Pleacă în străinătate!”

Duminică, 12 Mai 2024
218

Tot mai puţini tineri sunt atraşi în România de muncile câmpului și asta deşi un tractorist poate ajunge la un salariu de peste 2.000 de euro pe lună. Iar noile utilaje nu mai a...