Doua arme de vanatoare si 70 de cartuse in masina unui botosanean!

Doua arme de vanatoare si 70 de cartuse in masina unui botosanean!
Cercetat penal pentru braconaj cinegetic şi uz de armă letală fără drept, după ce a fost depistat cu două arme de vânătoare şi 71 cartuşe!

În ziua de 22 aprilie 2010, în jurul orei 08.30, poliţiştii din comuna Vorona, în baza unor date deţinute, au oprit în trafic, pe DJ 208 C, la ieşirea din localitatea Vorona, înspre Botoşani, autoturismul marca Volkswagen Passat condus de A. Gheorghe, de 50 de ani, din municipiul  Botoşani.

La controlul efectuat asupra autoturismului, au fost găsite două arme de vânătoare marca IJ, calibrul 12, şi 71 cartuşe. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că A. Gheorghe este posesor legal al armelor de vânătoare, însă nu posedă autorizaţie de ieşire în teren în această perioadă, vânătoarea fiind interzisă.

De asemenea, s-a stabilit faptul că 15 cartuşe de vânătoare din cele găsite în autoturism erau confecţionate artizanal, fapt care contravine prevederilor art. 279 alin.1 Cod Penal (infracţiunea de  nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor ).

"Din cercetările efectuate a reieşit că sunt întrunite şi elemente constitutive ale infracţiunilor de braconaj cinegetic şi uz de armă letală fără drept, prevăzută şi pedepsită de Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor, modificată şi completattă de OUG 26/2008. În cauză se continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, urmând a se propune soluţie procedurală", a precizat inspector pr. Daniela Darea, purtator de cuvant in cadrul IPJ Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zeci de elevi în competiția „Cu viața mea apăr viața”. Vezi rezultatele concursului! (Foto)

astăzi, 17:22
39

Probele s-au desfășurat pe terenul de sport al Liceului cu Program Sportiv Botoșani și au reunit la start 13 echipaje de la școli și licee din Botoșani, Dorohoi, Dumbrăvița, Leorda și Flăm&...

Criză de tractoriști în România. Patronii susțin că ar da salarii de peste 2.000 de euro, dar nu mai au cui. „Pleacă în străinătate!”

astăzi, 16:25
75

Tot mai puţini tineri sunt atraşi în România de muncile câmpului și asta deşi un tractorist poate ajunge la un salariu de peste 2.000 de euro pe lună. Iar noile utilaje nu mai a...

Fuego: ”Iubesc Moldova pentru că o parte din familia mea e născută aici, la Botoșani”

astăzi, 15:03
798

“Cânt mereu cu drag pentru moldoveni, pentru că tatăl meu e din județul Botoșani, dar a plecat în Ardeal când avea 4 anișori. Bunicul meu a luptat la Mărășești-Oituz&r...