Dosarul păcănelelor: Eliberare din arest pentru sărbători în familie, judecată tardiv de magistraţi!

Dosarul păcănelelor: Eliberare din arest pentru sărbători în familie, judecată tardiv de magistraţi!
Omul de afaceri Costel Calistru, proprietarul Restaurantului Rediu, a încercat în zadar să obţină clemenţa magistraţilor pentru a-şi petrece sărbătorile alături de familie.

După ce Curtea de Apel Suceava a respins pe 23 decembrie solicitarea acestuia de a-i fi înlocuită măsura preventivă a arestului preventiv cu cea a controlului judiciar sau a arestului la domiciliu, Calistru a contestat decizia imediat, în speranţa că judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie îi vor permite ca măcar Anul Nou să-l petreacă acasă. Nu a fost aşa, pentru că abia luni magistraţii vor lua în discuţie contestaţia acestuia.

La mijlocul lunii decembrie, procurorii DNA, cei care instrumentează "dosarul păcănelelor" au solicitat instanţei Curţii de Apel Suceava prelungirea măsurii arestului preventiv pentru Costel Calistru şi pentru Ioan Teodorescu, inspectorul suspendat de la Oficiul Naţional de Jocuri de Noroc- filiala Nord- Est precum şi măsura arestului la domiciliu pentru Viorel Dănuţă, proprietarul hotelului şi restaurantelor Tex. Pe 17 decembrie, instanţa s-a pronunţat în favoarea anchetatorilor, astfel că Teodorescu şi Calistru vor rămâne în arest preventiv până pe 13 ianuarie inclusiv, iar Dănuţă în arest la domiciliu până la 22 ianuarie inclusiv.

Pe 14 noiembrie, anchetatorii DNA au dispus 71 de percheziții la adrese situate în județele Suceava, Botoșani, Iași și Neamț, inclusiv la sediul Poliţiei botoşănene şi la sediul din Suceava al Oficiului de Jocuri de Noroc. În urma descinderilor, anchetatorii au început urmărirea penală faţă de Teodorescu, Dănuţă şi Calistru, dar şi împotriva poliţistului Ionuţ Stărică şi a oamenilor de afaceri Costică Ţîncu, Silviu Spiridon, Budeanu Pânzariu Dragoş Constantin şi Claudiu Bălăucă, cei cinci fiind plasaţi sub control judiciar.

Procurorii DNA Suceava susţin că cei doi oameni de afaceri botoşăneni ar fi deţinut mai multe aparate de tip slot-machine, care ar fi funcţionat ilegal în mai multe baruri şi săli de jocuri, cei doi fiind protejaţi de către inspectorul Ioan Teodorescu. În schimbul unor sume de bani, funcţionarul public îi anunţa cu privire la controalele ce urmau să se deruleze şi le oferea sfaturi despre cum să scape de sancţiuni.
 

 

Spune-ne opinia ta