Dosarul in care este judecat patronul supermarketurilor Victoria, repus pe rolul Tribunalului!

Dosarul in care este judecat patronul supermarketurilor Victoria, repus pe rolul Tribunalului!
Dosarul in care patronul lantului de supermarketuri Victoria, Adrian Nechita, alaturi de alti doi inculpati, este judecat pentru evaziune fiscala, a fost retrimis spre judecare la Tribunalul Botosani, in urma unei sentinte data de magistratii Curtii de Apel Suceava.

Dupa doua termene de judecata, magistratii botosaneni au dispus restituirea dosarului la Parchetul de pe langa Tribunalul Botosani pentru completarea urmaririi penale, dar procurorii au facut recurs, actiunea acestora fiind admisa de magistratii suceveni.

“Admite recursul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani împotriva sentinţei penale nr.236 din 05.11.2013 a Tribunalului Botoşani. Casează, în totalitate, sentinţa penală sus menţionată şi trimite cauza aceleiaşi instanţe pentru continuarea judecăţii. Cheltuielile judiciare din recurs rămân în sarcina statului. Definitivă.", se arata pe site-ul Curtii de Apel Suceava.

Va reaminitm ca in luna martie 2013 Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Adrian Gabriel Nechita, de 37 de ani, din municipiul Botoşani, Adrian Ionică, de 30 de ani, din comuna Avrămeni şi Eduard Ciprian Vărgănici Nechita, de 33 ani, din municipiul Botoşani, pentru săvârşirea infracţiunilor de "evaziune fiscală".

Potrivit procurorilor, inculpatul Adrian Gabriel Nechita, în calitate de administrator împuternicit al unei societăţi comerciale din Botoşani, în perioada martie 2007 – aprilie 2009, a omis a evidenţia în actele contabile sau în alte documente legale operaţiunile financiare efectuate şi veniturile realizate sau a evidenţiat, în mod repetat, în contabilitate sau în alte documente legale cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, ori evidenţierea altor operaţiuni fictive, cauzând un prejudiciu la bugetul consolidat al statului în sumă de 2.912.690 lei, din care 1.686.996 lei reprezintă TVA şi 556.610 lei impozit pe profit, la care se adaugă accesorii aferente în sumă totală de 669.084 lei, calculate până la data sesizării organului de urmărire penală.

Inculpaţii Adrian Ionică şi Eduard Ciprian Vărgănici Nechita, în calitate de asociat unic şi administrator, precum şi administrator în fapt al unei societăţi comerciale din municipiul Botoşani, în perioada 20.04.2007 – 30.06.2008, au omis a evidenţia în actele contabile sau în alte documente legale operaţiunile financiar efectuate şi veniturile realizate sau a evidenţiat, în mod repetat, în contabilitate sau în alte documente legale cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, ori evidenţierea altor operaţiuni fictive, cauzând un prejudiciu la bugetul consolidat al statului în sumă de 440.391 lei, din care 170.641 lei reprezintă TVA şi 142.576 lei impozit pe profit, la care se adaugă accesorii aferente în sumă totală de 127.714 lei, calculate până la data sesizării organului de urmărire penală.

"Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei de judecată este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrunte principiul prezumţiei de nevinovăţie", se arata în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani.

Procurorii au instituit, de asemenea, sechestre pe bunuri mobile și imobile aparținând inculpaților.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
112

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
457

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
176

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...