Dosarul FNI a fost redeschis!

Dosarul FNI a fost redeschis!
Ministerul Public a decis redeschiderea dosarului FNI si analizarea unitara a celor patru dosare in care Sorin Ovidiu Vintu este cercetat pentru savarsirea infractiunii de spalare de bani, respectiv dosarele FNI, Banca Agricola, BID si Banca Romana de Scont.

Intr-un comunicat remis presei de catre Ministerul Public se arata ca ca decizia survine ca urmare a solicitarii formulate de fostul director Gelsor Nicolae Popa, dar si analizarii cauzelor in care Vintu a fost acuzat de spalare de bani. "Din analiza de ansamblu a dosarelor a rezultat ca parcursul procesual al acestora este similar, fiind identificate numeroase incalcari ale normelor de procedura, dispozitii repetate de disjungere a cauzei cu privire la unele persoane cercetate si solutii atipice pentru practica organelor judiciare", se arata in comunicatul MP.

Procurorii au constatat ca activitatile au fost derulate prin intermediul societatilor comerciale membre ale Grupului "GELSOR", controlat, direct sau prin persoane interpuse, de Sorin Ovidiu Vintu.

"Faptele savarsite au vizat, in esenta, configurarea si exploatarea intr-o perioada indelungata de timp a unor fluxuri financiare ilicite, utilizand practic aceleasi modalitati de operare si implicand aceleasi persoane si institutii. Separarea artificiala a dosarelor a condus la ignorarea legaturilor temporale si de cauzalitate, astfel incat cercetarile s-au limitat la lamurirea partiala a circumstantelor in care au fost comise faptele. Intre altele, expertizele realizate nu au reliefat beneficiarii finali ai sumelor de bani obtinute si modul de directionare a acestora, desi acest aspect era de esenta aflarii adevarului", se mai arata in comunicatul Ministerului Public.

In aceste conditii, procurorul general a dispus infirmarea solutiilor de neurmarire din dosarele mentionate si continuarea cercetarilor in cadrul aceleiasi cauze, intr-o abordare unitara.

Sursa: ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Misiune contracronometru, în această dimineață: Bărbat scos din fântână, soția a suferit un atac de panică! (Foto)

astăzi, 08:23
382

Un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost salvat de pompieri dintr-o fântână adâncă de aproximativ șapte metri. Misiunea contracronometru a avut loc, în urmă cu...

Comorile Botoșaniului: Bisericuța veche de aproape trei secole în care creștinii își unesc și astăzi destinele! (Foto)

astăzi, 07:57
117

Aici, în urmă cu mai bine de un sfert de secol, în micuța bisericuță de lemn pășea Regele Mihai al României.Bisericuța de lemn din Brăești este de o frumusețe cuceritoa...

Joaca unui copil de 6 ani: Tone de furaje făcute scrum în curtea bunicilor! (Foto)

astăzi, 07:19
552

S-a întâmplat seara trecută, în localitatea Cristești. Îngrijorați că incendiul ar putea să se extindă, oamenii au sunat după ajutor. La fața locului au ajuns,...