Dosare penale pentru produse "de marcă" la preţ de bazar

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au descoperit în ultimele două zile, produse în valoare de 25.000 lei, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

În data de 19 octombrie 2010, un echipaj format din poliţişti de frontieră de la Sectorul PF Româneşti au oprit pentru control un autoturism marca Opel, înmatriculat în Franţa. În autoturism se aflau doi cetăţeni romani, Fordian P., de 31 de ani şi Dolar D., de 20 de ani. Poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni în momentul în care au constatat că ocupanţii autovehiculului domiciliază în judeţul Ialomita, ajungând în zona Româneşti pentru "afaceri".

La controlul efectuat asupra autovehiculului, a fost găsită o drujbă, marca Stihl, aflată în portbagaj. Bunul este susceptibil a aduce atingere asupra dreptului de proprietate intelectuală (lipsa sigiliilor specifice produselor de marcă şi lipsa certificatului de autenticitate). Fordian P., proprietarul bunului a declarat că drujba a fost achiziţionată din Bucureşti, intenţia fiind de a o comercializa în zona Româneşti.

Politiştii de frontieră continuă cercetările în vederea stabilirii autenticităţii produselor menţionate, la finalizarea cazului urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. Bunul, în valoare de aproximativ 300 lei a fost reţinut în vederea expertizării, cetăţeanul român fiind cercetat pentru punerea în circulaţie a unor produse purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, informeaza un comunicat al IJPF Botosani. 

In data de 20 octombrie 2010, un echipaj format din poliţişti de frontieră de la IJPF Botoşani, în cooperare cu poliţişti de la Poliţia Darabani au organizat o acţiune specifică pe linia dreptului proprietăţii intelectuale, la un magazin din Darabani. În magazin au fost descoperite expuse spre vânzare mai multe produse textile care purtau însemnele unor mărci cunoscute. Poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni în momentul în care au constatat că produsele expuse spre vânzare, deşi erau inscripţionate cu mărci de prestigiu, aveau un preţ modic.

Produsele textile sunt susceptibile a aduce atingere asupra dreptului de proprietate intelectuală (lipsa certificatului de autenticitate şi a documentelor de provenienţă specifice mărcii depistate, preţul de comercializare modic).

Administratorii magazinului au declarat că produsele au fost achiziţionate din Bucureşti, însă nu au putut prezenta documente de provenienţă sau certificate de autenticitate.

Politiştii de frontieră continuă cercetările în vederea stabilirii autenticităţii produselor menţionate, la finalizarea cazului urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. Bunurile, în valoare de 24.700 lei au fost reţinute în vederea expertizării, iar administratorii societăţii vor fi cercetaţi pentru punerea în circulaţie a unor produse purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
117

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
145

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
219

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...