Dosare penale pentru parintii care le interzic copiilor sa mearga la scoala!

Dosare penale pentru parintii care le interzic copiilor sa mearga la scoala!
Parintii care nu isi trimit copiii la scoala se vor alege cu dosare penale. La fel si minorii care comit infractiuni la 13 ani.

Acestea sunt doar doua dintre cele mai importante prevederi ale noului Cod Penal, care ar putea intra in vigoare anul viitor. Asadar, conform respectivului act normativ, parintele care, in mod abuziv, isi retrage copilul minor de la studii sau il impiedica sa mearga la scoala, desi ar fi avut toate conditiile sa studieze, va fi pedepsit penal“, se arata in noua lege.

Cu toate acestea, legea lasa aceeasi portita de scapare de care se folosesc si acum cei care invoca motive de natura materiala. Astfel, exceptie fac, prevede actul normativ, parintii ai caror copii nu pot studia din cauza situatiei materiale precare, caz in care statul trebuie sa intervina prin alte mijloace“.

O alta modificare importanta adusa vechiului Cod Penal vizeaza varsta de la care sunt pedepsiti minorii care comit infractiuni, aceasta fiind redusa de la 14 ani acum, la doar 13 ani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Liberalii și-au depus candidaturile pentru Consiliul Județean Botoșani. Iftime: ”Politica nu este doar vot, este despre cum poți să faci bine oamenilor!” (Foto, Video)

astăzi, 11:33
6

Partidul Național Liberal de la Botoșani a depus astăzi candidaturile pentru președinția Consiliului Județean și pentru funcțiile de consilieri județeni.”Lumea așteaptă schimbarea...

Cosmin Andrei, PSD: „Candidez pentru a finaliza toate investițiile începute și pentru a continua dezvoltarea orașului nostru împreună cu botoșănenii”

astăzi, 10:53
60

„Dragi botoșăneni, vă mulțumesc pentru încrederea acordată în 2020. Am finalizat proiectele rămase neterminate, am finalizat proiecte început de mine și voi mai finaliza...

Tânărul fermier din Botoșani: Viața între doctorat și câmpurile de rapiță din satul natal! (Foto)

astăzi, 10:09
529

Gabriel Iustinian Saveliev este din comuna Broscăuți, județul Botoșani. A studiat la Facultatea de Agricultură din cadrull Universității de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad&rdq...