Dosar penal pentru pescuit in perioada de prohibitie

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au întocmit dosar penal pe numele a doi botoşăneni, pentru săvârşirea infracţiunii de braconaj piscicol. Cetăţenii au fost descoperiţi pescuind în râul Prut, folosind unelte interzise de lege.

În dimineaţa zilei de 10 aprilie 2010, pe timpul executării unei misiuni, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Stînca a observat doi cetăţeni care pescuiau în râul Prut folosind o plasă de peste 45 de metri. În urma cercetărilor, cei doi au fost identificaţi ca fiind Ioan R., în vârstă de 42 de ani, şi Valentin C., de 39 de ani, ambii cetăţeni români cu domiciliul în localitatea Ripiceni, judeţul Botoşani.

Cetăţenii au declarat că intenţionau să comercializeze peştele în localitatea de domiciliu. Pescuitul în perioadă de prohibiţie fiind considerat de lege infracţiune, cei doi cetăţeni s-au ales cu dosar penal pentru infracţiunea de pescuit comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie, faptă prevăzută şi sancţionată de O.U.G. 23/2008.

Dosarul urmează a fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni, competentă să soluţioneze cauza.

"Reamintim pe această cale că, potrivit legii, pescuitul este interzis în totalitate atât în râul Prut cât şi în lacul de acumulare Stânca-Costeşti în perioada 01 aprilie – 09 iulie 2010", a precizat inspector de poliţie Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul IJPF Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
327

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
465

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
591

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...