Dosar penal pentru haine contrafacute!

Administratorul unei societati comerciale care vindea prin magazinele proprii produse textile suspecte a fi contrafacute s-a ales ieri cu dosar penal pentru comiterea infractiunii de punere in circulatie a produselor contrafacute.

Produsele textile care imitau marci de renume, in valoare de 11.880 lei, au fost descoperite in magazinele societatii din municipiul Dorohoi.

Ieri, in cadrul unei actiuni specifice pe linia combaterii infractiunilor la dreptul proprietatii intelectuale, politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Botosani, in cooperare cu lucratori din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Botosani, au descoperit in doua magazine din municipiul Dorohoi, apartinand aceleiasi persoane, mai multe produse textile de marci cu renume, suspecte a fi contrafacute.

Politistilor de frontiera li s-a parut suspect faptul ca respectivele produse erau comercializate la preturi modice, iar calitatea acestora era net inferioara produselor originale.

Politistii de frontiera au descoperit produsele textile ce purtau insemnele unor marci cunoscute, expuse la vanzare in cele doua magazine apartinand Elenei T., de 42 de ani, din Dorohoi. Proprietara magazinului a declarat ca produsele au fost achizitionate din Complexul Comercial Europa Bucuresti, insa nu a putut prezenta politistilor de frontiera documente de provenienta sau certificate de autenticitate a calitatii marfii.

Drept urmare a celor constatate, politistii de frontiera botosaneni au intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de punerea in circulatie fara drept a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice sau similare si care prejudiciaza pe titularul marcii inregistrate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ea este ”diva” din Botoșani pe care instanța o obligă să muncească în folosul comunității!

astăzi, 13:40

Cunoscută în zona emisiunilor mondene și de cancan din România, botoșăneanca în vârstă de 28 de ani va schimba, pentru o vreme, ”peisajul” monden. Asta î...

A plătit 2.000 de euro pentru dreptul de a rămâne ilegal într-un stat Schengen!

astăzi, 12:57

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări în privinţa unui bărbat, cu cetățenie R. Moldova, care a prezentat la controlul de...

Gest admirabil al unui pompier botoșănean: Și-a ”dăruit” ziua de naștere copiilor sinistraților din Galați! (Foto)

astăzi, 11:52

Copiii văd și simt lucrurile altfel, iar aceste zile, în care s-au văzut nevoiți să își părăsească propria casă, le vor rămâne în minte pentru totdeauna. Sunt putern...