DOSAR PENAL in urma masacrului de la Cervicesti! Ce au descoperit oamenii legii!

DOSAR PENAL in urma masacrului de la Cervicesti! Ce au descoperit oamenii legii!
Politistii au reluat, luni dimineata, cercetarile cu privire la masacrul ce a avut loc in localitatea Cervicesti, din judetul Botosani, acolo unde mai multi caini au fost impuscati, dupa care au fost aruncati intr-o mlastina din apropierea satului!

După ce, duminica seara, locuitorii au sesizat presa şi autorităţile cu privire la masacrarea animalelor, oamenii legii s-au deplasat in localitate si in cursul diminetii de luni si au deschis deja un dosar penal. Din sursele Stiri.Botosani.ro se pare ca ar fi vorba despre trei persoane care au actionat vineri noapte, iar una dintre ele a fost deja identificata. Din cate se pare, persoana respectiva nu avea permis de port-arma, iar pusca cu care a ucis animalele fusese imprumutata. 

Politistii vor continua cercetarile pentru a identifica si celelalte persoane care au participat la impuscarea patrupedelor. Se pare ca in aceasta dimineata au mai fost gasite cadavrele altor caini, aruncate intr-o balta folosita de sateni pentru a adapa animalele.

"În cauză se efectuează cercetări în vederea identificării autorilor, stabilirea legalităţii deţinerii, portului şi folosirii armelor sub aspectul comiterii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uzul de armă fără drept  fapte prevazute şi pedepsite de art.  342 alin. 1, 343 alin. 1 din C. p., uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept și  practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale sălbatice captive, fapte prevazute şi pedepsite de art. 25 alin. 1,  lit. a și b din Legea nr. 205/2004, republicată privind protecţia animalelor", se precizeaza intr-un comunicat remis redactiei de catre  IPJ Botosani.

Conform legii, cainii hoinari (n.red. - câine găsit liber în fondul cinegetic, care nu face parte din categoria câinilor de vânătoare şi nu poartă semn distinct care să ateste acest fapt, al cărui stăpân nu poate fi identificat la acel moment) pot fi impuscati doar daca sunt pe fonduri de vanatoare, dar trebuie avută în vedere distanţa faţă de localităţi şi de aşezările omeneşti.

Pot fi consideraţi hoinari şi trataţi ca atare câinii care, indiferent de rasă, sunt descoperiţi în terenurile de vânătoare, fără supraveghere şi semne distinctive, la o distanţă de peste 300 de metri de cea mai apropiată casă locuită sau dacă s-au depărtat de stăpân astfel încât prezenţa acestuia nu poate fi constatată.

Citeste si: MASACRU intr-un sat din judetul Botosani! Caini impuscati, aruncati intr-o mlastina! FOTO, VIDEO 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
328

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
482

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
928

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...