Dosar în care apare şi un om de afaceri botoşănean, retrimis la DNA pentru că acuzaţiile nu sunt explicate suficient de bine!

Dosar în care apare şi un om de afaceri botoşănean, retrimis la DNA pentru că acuzaţiile nu sunt explicate suficient de bine!
Unul dintre dosarele care-l vizează pe fostul şef al Gărzii Financiare Suceava a fost retrimis la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). Judecătorul de la Tribunalul Suceava care a primit dosarul spre soluţionare în Camera Preliminară s-a sesizat din oficiu şi a constatat că acuzaţiile aduse persoanelor din dosar nu sunt suficient de bine explicate şi documentate.

Ca urmare, reprezentanţii DNA au la dispoziţie cinci zile în care trebuie să anunţe dacă menţin dispoziţia de trimitere în judecată în actualele condiţii ori solicită restituirea cauzei pentru a remedia deficienţele constatate. În cazul în care procurorii vor reface neregulile semnalate, judecătorul din Camera Preliminară se va pronunţa, iar părţile implicate vor avea posibilitatea să le conteste la instanţa superioară în cazul în care sunt nemulţumite.

Ionuţ Vartic, fostul şef al Gărzii Financiare Suceava, fost şef serviciu în cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală (DRAF), a fost trimis în judecată pentru instigare la abuz în serviciu. În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată Angela Brânduş, inspector fiscal la DRAF Suceava, pentru abuz în serviciu, respectiv Mihai Gogu, angajat al aceleiaşi instituţii, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neglijenţă în serviciu. A patra persoană din acest dosar este omul de afaceri Corneliu Ciuchea, administrator al firmei Valea Obcinilor, din Suceava, judecat pentru instigare la abuz în serviciu.
 
"Deturnarea" unui act de control, motivul actualului dosar penal

Potrivit procurorilor DNA, pe 1 martie 2014, după o discuţie cu un om de afaceri din Botoşani, Corneliu Ciuche, administratorul firmei Valea Obcinilor, i-ar fi solicitat lui Ionuţ Vartic ca, în calitate de şef serviciu al DRAF Suceava, să "deturneze" un act de control realizat de doi subalterni ai acestuia, Angela Brânduş şi Mihai Gogu.

Mai exact, era vorba de un control derulat în noaptea de 28 februarie spre 1 martie 2014 la un club de noapte din municipiul Botoşani, în urma căruia inspectorii antifraudă au constatat că nu se emisese nici un bon fiscal, neregulă ce impunea aplicarea sancţiunii contravenţionale a amenzii de la 8.000 de lei la 10.000 de lei şi luarea măsurii complementare a suspendării activităţii firmei pe o perioadă de 3 luni.

"În virtutea prieteniei dintre suspectul Ciuchea Corneliu şi suspectul Vartic Ionuţ Daniel, acesta din urmă a exercitat presiuni asupra subalternei sale, suspecta Brânduş Angela, pentru a o determina să manifeste indulgenţă şi să nu aplice sancţiunile legale privind verificările efectuate la clubul de noapte. Ca urmare, suspecta Brânduş Angela a întocmit procesul verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor, i-a aplicat administratorului firmei o amendă în cuantum de 1.000 de lei, omiţând cu ştiinţă să insereze fapta de neemitere a bonului fiscal şi, implicit, să aplice sancţiunile corespunzătoare. După întocmirea actelor, suspectul Gogu Mihai a semnat, alături de suspecta Brânduş Angela, nota explicativă şi procesul verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor, fără să le citească, având încredere în colega sa", se arată într-o adresă a DNA.

Citeste material complet pe Monitorul de Suceava...

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Locuitorii din Roșiori rămân astăzi fără apă până la ora 21:00!

astăzi, 15:14
17

Din cauza a două avarii depistate în dimineața zilei de 18 mai 2024 pe conducta din oțel, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a sistat furnizarea apei către utilizatorii din localitatea Roșior...

Concursul „Prietenii pompierilor” și-a desemnat câștigătorii! (Foto)

astăzi, 14:34
51

Concursul „Prietenii Pompierilor” este destinat elevilor din învățământul gimnazial și este organizat în scopul dezvoltării capacității de înțelegere și ap...

Doliu la Școala „Mihai Eminescu Ipotești: o profesoară dedicată Educației a trecut la cele veșnice!

astăzi, 13:35
246

Maricica Hluscu și-a dedicat mai bine de jumătate din viață Educației, în calitate de profesor și secretară a Școlii „Mihai Eminescu” Ipotești. Astăzi a fost înmorm&a...