Dorohoienii asteapta 40.000 de lei de la CJ, pentru Zilele Orasului!

Dorohoienii asteapta 40.000 de lei de la CJ, pentru Zilele Orasului!
Manifestările dedicate Zilelor Municipiului Dorohoi vor beneficia în premieră şi de sprijinul financiar al Consiliului Judeţean. Cel puţin aşa afirmă viceprimarul Dorohoiului, Constantin Bursuc, care a declarat că, în urma discuţiilor avute cu şeful său de partid, preşedintele Consiliului Judeţean Florin Ţurcanu, acesta ar fi de acord cu alocarea a 40.000 de lei din fondurile judeţului, informeaza ealitateadorohoiana.ro.

În aceste condiţii, bugetul iniţial destinat organizării Zilelor Municipiului Dorohoi s-ar ridica la 80.000 de lei după ce, în şedinţa de Consiliu Local de luna trecută, aleşii dorohoieni au aprobat alocarea aceleeaşi sume, 40.000 de lei.

"Am discutat cu preşedintele Florin Ţurcanu şi a fost de acord cu alocarea acestei sume. Proiectul de hotărâre în acest sens va fi supus dezbaterii consilierilor judeţeni într-o şedinţă extraordinară peste câteva zile sau cel târziu în şedinţa ordinară din această lună. Domnul preşedinte Florin Ţurcanu nu a avut obiecţii la solicitarea mea, din contră, i s-a părut normal, atâta timp cât şi municipiul Botoşani a beneficiat de o alocare financiară din partea Consiliului Judeţean, pentru organizarea Summer Fest-ului de la Botoşani din această vară", a declarat viceprimarul Constantin Bursuc, conform sursei citate.

Pe lângă cei 80.000 de lei alocaţi de Consiliul Local şi Consiliul Judeţean vor mai fi sume adunate din sponsorizări, experienţa anilor trecuţi demonstrând că necesarul pentru buna desfăşurare a zilelor oraşului se ridică undeva la 130.000 de lei.

Deşi programul celor trei zile de sărbătoare a oraşului, 5, 6 şi 7 octombrie, nu este încă definitivat, se poate spune că vor fi manifestări sportive, culturale, desfăşurate în mai multe puncte ale Dorohoiului. În ce priveşte trupele care vor evolua pe scenă, în rândul organizatorilor se vehiculează numele trupelor Holograf şi Voltaj dar şi o trupă din Germania, alte trupe de mai mic calibru precum şi interpreţi cunoscuţi de muzică populară.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Premiul I obținut de un artist botoșănean la Festivalul de la Sarajevo! ”Truda de mii de ore este răsplătită” (Foto)

astăzi, 10:02
3

În perioada 25-29 aprilie 2024 se desfășoară Festivalul Internațional de Chitară de la Sarajevo, organizat de Asociația Chitariștilor din Federația Bosniei și Herțegovinei.Printre ...

Francofonie și dezvoltare durabilă la Botoșani: ”Să fie viață în oraș!” (Foto)

astăzi, 09:29
40

Miercuri, 24 aprilie 2024, Casa Corpului Didactic Botoșani a găzduit Conferința internațională “Vers des villes durables – Que la ville reste vivable!“ (traducere în conte...

Tragedie, noaptea trecută, la Suceava: Accident cumplit, doi tineri au murit pe loc! (Foto)

astăzi, 08:44
956

Tragedia s-a produs noaptea trecută. Doi bărbați au murit după ce au intrat cu un motoscuter într-un podeț într-un sat din județul Suceava.Potrivit ISU Suceava, echipajele au int...