Dorohoianul "Fane cowboy-ul" a murit în America în urma unui accident de circulaţie

Dorohoianul "Fane cowboy-ul" a murit în America în urma unui accident de circulaţie
Ştefan Dubei, de 67 de ani, din Dorohoi, a murit luni la peste 10.000 de kilometri distanţă de casă după ce, pieton fiind, a fost victima unui accident de circulaţie.

Accidentul s-a petrecut în statul Texas, din Statele Unite ale Americii, unde dorohoianul era stabilit legal de aproximativ 20 de ani. Soţia şi cei trei copii care locuiesc în Dorohoi şi unul din fraţii bărbatului decedat, care locuieşte în SUA, fac demersuri pentru aducerera trupului în ţară pentru a fi înmormântat. 

Accidentul s-a petrecut luni în jurul orei 5 (14 ora României) pe o porţiune de drum din cartierul Conroe, o suburbie a oraşului Huston, când dorohoianul Ştefan Dubei a fost acroşat pe acostament de o maşină de teren Mercury Mountaineer, condus de un cetăţean american. Aruncat pe şosea, dorohoianul a fost călcat de o altă maşină, Hunday Elantra, condusă de o femeie, care venea din spate pe o altă bandă de mers.

Potrivit site-ului specializat Montgomery County Police Reporter, cadrele medicale sosite la locul accidentului au constatat decesul dorohoianului. Primele cercetări ale poliţiştilor americani arată că, în locul unde s-a petrecut accidentul, autostrada cu patru benzi de circulaţie se îngustează, în drum cu două sensuri de mers. Ştefan Dubei circula pe acostament, îndreptându-se spre locul de muncă aflat la o distanţă de aproximaticv 10 kilometri de locuinţă.

Sursa citată mai arată că cei doi şoferi nu au suferit răni şi au fost testaţi dacă au consumat alcool, cercetările fiind în curs.

Un prieten al dorohoianului, citat de Montgomery County Police Reporter, a declarat că Ştefan Dubei, făcea zilnic acest drum de aproxiamtiv 17 ani iar toţi banii câştigaţi îi trimitea acasă familiei. Tot acest prieten a anunţat şi familia din România despre tragicul eveniment.

Ştefan Dubei a fost un personaj pitoresc, el fiind cunoscut dorohoienilor prin ţinutele în care se afişa, din garderoba sa nelipsind pălăriile şi cămăşile texane. Din această cauză, dorohoienii îi spuneau "Fane cowboy-ul".

Familia rămasă în România şi un frate al lui Ştefan Dubei, stabilit şi el în SUA, fac demersuri pentru aducerea trupului în România pentru a fi înmormântat.

realitateadorohoiana.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

astăzi, 18:51
90

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

astăzi, 18:02
214

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 17:08
53

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...