Dorohoianul Gheorghe Nichita isi imparte averea!

Divortul bomba anuntat anul trecut la Iasi, cel dintre primarul Gheorghe Nichita (nascut la Dorohoi) si sotia sa Florentina, a ajuns la faza partajului. Dupa cateva decenii de viata de familie alaturi de sotia sa, cadru didactic la Colegiul "Vasile Adamachi", edilul a dezvaluit anul trecut luarea deciziei de a se separa de consoarta sa, urmand a-i fi insa alaturi, chiar daca vor locui separat. Desi o vorba populara spune ca dupa tramvai sau dupa femei nu trebuie sa fugi niciodata, primarul le-a facut pe amandoua deodata, scrie Buna Ziua Iasi.

Sotia a luat vila, bijuteriile si masina

Dupa o casnicie care a durat mai bine de trei decenii, primarul a decis sa divorteze, alegand varianta mai eleganta, de a se desparti prin intermediul unui notar. Tot la notar a fost stabilit si modul in care ar urma sa fie facut partajul averii. Astfel, primarul, care se pare ca de ceva vreme si-ar fi stabilit resedinta intr-o alta locuinta din zona centrala a orasului a decis sa ii lase sotiei, printre altele, vila din Copou, de pe strada Petre Andrei.

Valoarea averii edilului Iasului era estimata intr-un top realizat de Cotidianul in 2006 la circa 140.000 de euro, fiind depasit atunci doar de primarii Radu Mazare de la Constanta si Cristian Poteras, Adriean Videanu si Andrei Chiliman, primari din Bucuresti. Cu toate acestea, valoarea averii primarului poate fi considerata in prezent de cateva ori mai mare. Astfel, doar terenul de 470 mp de pe Copou, unde este construita vila ce ar urma sa ramana fostei sotii - potrivit partajului, are o valoare de piata de circa 140.000 de euro. Agentiile imobiliare din Iasi scot la vanzare proprietati cu dimensiuni mai mici decat vila ramasa Florentinei Nichita la preturi ce depasesc 200.000 de euro. Fosta sotie a primarului ar urma sa ramana dupa divort si cu autoturismul familiei - o Toyota Auris dar si cu bijuterii din aur si argint - estimate la 7.500 de euro respectiv cu tabolouri (Craiu, Alupei, Podoleanu, Hatmanu, Agafitei, Camarut, Tofan) si obiecte de arta decorative in valoare de 8.000 de euro.

Cu ce a ramas primarul dupa divort

In urma partajului, in declaratiile de avere ale primarului, pe lista posesiilor mai pot fi enumerate doua terenuri, unul de circa 600 metri patrati la Voronet,  in zona Gura Humorului, din Judetul Suceava, si un teren de 1.666 mp la Iasi, in zona Pietrarie. Pe langa cele doua terenuri cu care ramane, primarul ar urma sa primeasca de la fosta sotie si o suma de 80.000 de euro, drept compensatie pentru egalizarea valorii bunurilor partajate. Separat de partajul bunurilor, edilul Iasului mai bifeaza in declaratia de avere si cateva conturi si depozite bancare la BRD, care insumeaza circa 64.000 de lei respectiv 5.100 euro, plasamentele bancare aducandu-i edilului - potrivit ultimei declaratii de avere, circa 9.000 lei in ultimul an. Gheorghe Nichita mai are plasamente bancare de 106.000 lei si creante de 69.000 de dolari rezultate din concesionarea partilor sociale detinute la SC Nedo SRL, respectiv SC Nedo Jr SRL. Primarul Nichita si fosta sotie au doua fete de 28 si 32 de ani, mezina primarului, notar de meserie, casatorindu-se la Iasi anul trecut, incheie sursa citata.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Activități preventive în sistem integrat, desfășurate de specialiștii de la Antidrog cu elevii Colegiului Economic „Octav Onicescu” Botoșani! (foto)

astăzi, 20:00

Cei 120 de elevi participanți la activități au discutat împreună cu specialiștii antidrog și polițiștii despre planurile lor de viitor și despre modalitățile în care aceste obie...

Dramaturgi de toate vârstele, așteptați să participe la Festivalul-Concurs de Creație și Interpretare a Piesei de Teatru într-un Act „Mihail Sorbul”!

astăzi, 19:20

Desfășurat o dată la doi ani, festivalul își propune prin ambele secțiuni – creație și interpretare - descoperirea și promovarea talentelor dramaturgice în rândul amato...

Valeriu Iftime, PNL: „Stau și mă întreb: Totuși, cine a condus județul ăsta?” (Video)

astăzi, 18:45

„Una din întrebări a fost direcția în care se îndraptă județul Botoșani, dacă este una bună sau greșită. Sigur că e neplăcut să afli că 80% dintre botoșăneni spu...