Dorohoian cercetat in libertate intr-un dosar de trafic de persoane

Dorohoian cercetat in libertate intr-un dosar de trafic de persoane
Dorohoianul reţinut de procurorii DIICOT, în urma descinderilor de luni, a fost eliberat din arest.

Marţi seară, magistraţii Tribunalului Suceava au respins propunerea de arestare formulată împotriva dorohoianului şi au dispus obligarea de a nu părăsi localitatea de domiciliu pentru 30 de zile în cazul lui Ionuţ George P.

În schimb, alţi 13 suceveni care făceau parte din gruparea de traficanţi, au fost arestaţi preventiv.
 
Din grup facea parte şi dorohoianul Ionuţ George P., zis "Zurzulea", bănuit de trafic de persoane, dar între învinuiţi se mai află o tânără din Dorohoi, Carmen Violeta N., cercetată în libertate tot pentru trafic de persoane.

Potrivit anchetatorilot, gruparea era condusă de şapte suceveni, care au intrat în colimatorul procurorilor DIICOT în febuarie anul trecut.

Proxeneţii ar fi acţionat în perioada 2011-2013, când ar fi traficat mai multe tinere din Botoşani şi Suceava, minore sau tinere din familii sărace, cărora, sub promisiunea obţinerii unor câştiguri financiare, le-au propus să practice prostituţia, victimele fiind traficate în ţară, în Spania şi Italia.

Până în prezent, anchetatorii au identificat nouă victime - şase minore şi trei majore – iar în urma probatoriului administrat procurorii au dispus începerea urmăririi penale faţă de 21 de suspecţi.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
233

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
217

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
315

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...