Dorin Ciuștea despre piața de la Mall: “Mi se pare un pic cam nelalocul ei, să merg să cumpăr caș de oaie cu miros de Coco Chanel”

Dorin Ciuștea despre piața de la Mall: “Mi se pare un pic cam nelalocul ei, să merg să cumpăr caș de oaie cu miros de Coco Chanel”
Proiectul de hotărâre de pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Județean de vineri privind majorarea capitalului social la societatea Parc Industrial în vederea deschiderii pieței agroalimentare din incinta Uvertura Mall, a stârnit reacții în rândul unor consilieri județeni.

Consilierul județean Dorin Ciuștea a criticat faptul că se iau bani de la capitole precum protecția copilului, cultură sau tansporturi, pentru a se putea opera majorarea de capital, având dubii și în ceea ce privește legalitatea deschiderii unei amenea piețe de către Consiliul Județean.

“Acțiunea pe care noi vrem să o întreprindem nu știu câtă acoperire legală are pentru că noi avem prin legea administrației publice locale o serie de atribuții. Gestionarea piețelor agroalimentare, din câte știu eu, nu intră în atribuția Consiliilor Județene ci a autorităților locale (...) Mi se pare un pic cam așa, nelalocul ei, să merg să cumpăr caș de oaie cu miros de Coco Chanel", a spus Dorin Ciuștea.

“Noi nu avem siguranța eficienței acestei investiții și ceea ce pe mine m-a supărat foarte mult este că societatea Parc Industrial atunci când a făcut această solicitare nu a anexat și un studiu economic prezumtiv în care să se spună aproximativ care sunt cheltuielile, ce înseamnă chiria, celelalte cheltuieli, de personal, materiale, care ar fi chiria pentru agenții economici și care este rezultatul final. Suntem chemați să votăm orbeșteâ, cu toate că avem siguranța votării doar a majorării capitalului la societatea Parc Industrial", a spus și Gheorghe Vâzdoagă.

Președintele Consiliului Județean, Florin Țurcanu, le-a oferit consilierilor județeni câteva detalii despre această investiție, dând asigurări că nu s-au angajat cheltuieli inutile.

“În primele șase luni de zile chiria de va fi de 2.000 de euro pe lună, iar după șase luni vom ajunge la o chirie de 5.000 de euro pe lună. Vom avea undeva la 18 magazine pentru producătorii din județ și 50 de tarabe. Chiria va ajunge la nivelul din Piața Mare sau în primele șase luni va fi la jumătate, așa cum avem și noi jumătate de an, pentru că este la început. Nu am făcut angajări până acum pentru că nu am vrut să avem cheltuieli. Când vom fi aproape de finalizarea acestui obiectiv atunci vom vedea exact ce organigramă se va impune", a explicat Florin Țurcanu.

Într-un final, proiectul de hotărâre a fost aprobat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesor judecat pentru relații sexuale cu o elevă, băgat după gratii în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 10:03
40

Sentința finală a fost dată joi, 9 mari 2024, de Curtea de Apel Suceava, unde a fost nevoie de un complet de divergență pentru că primii doi judecători ai avut opinii separate. Unul a menținut...

PSD Botoșani are echipe de candidați la toate primăriile și consiile locale cu cea mai mare experiență și cea mai bună expertiză în administrație publică

astăzi, 09:41
61

Organizația PSD Botoșani a anunțat că este singura formațiune politică din județ care a depus liste complete de candidați pentru primari și consilieri locali la toate primăriile. &b...

Alianța Dreapta Unită Botoșani: Start în campanie și apel la respect și competiție de proiecte pentru Botoșani (Foto)

astăzi, 09:35
62

Candidații la funcțiile de primar, președinte al consiliului județean, consilier local și județean au fost la prima oră a zilei de 10 mai, alături de colegii lor, în locurile stabilite c...