Dorel Fronea, ex-șef al Vămii, reinstalat de Cioloș în structura de conducere a ANAF: Va coordona activitatea structurilor vamale!

Dorel Fronea, ex-șef al Vămii, reinstalat de Cioloș în structura de conducere a ANAF: Va coordona activitatea structurilor vamale!
Dorel Fronea, ex-șef al Vămii pentru un an, în intervalul mai 2012 - iunie 2013, a fost reinstalat de premierul Dacian Cioloș în structura de conducere a Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), cu statutul de vicepreședinte.
 
Printre alte funcții în administrație, precum cea de secretar general în Ministerul Justiției (septembrie 2007-noiembrie 2008), Fronea a mai fost director executiv al Direcției Regionale Vamale București (septembrie 2005 – septembrie 2007) și șef al Biroului Vamal Ploiești (martie 2005 – septembrie 2005).

El este sprijinit de PNL.

Conform unui comunicat remis redacţiei de Direcţia Generală a Vămilor din cadrul ANAF, Dorel Fronea coordonează activităţile structurilor vamale de la nivel central şi teritorial.

"În urma deciziei Primului – Ministru al României nr. 238/07.07.2016, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I nr. 515/07.07.2016, domnul Dorel Fronea a fost numit în funcţia de vicepreşedinte cu rang de subsecretar de stat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, cu atribuţia de coordonare a întregii activităţi a structurilor vamale de la nivel central şi teritorial, ( Direcţia generală a vămilor , direcţiile regionale vamale, birourile vamale de interior şi frontieră)", informează Direcţia Generală a Vămilor.

Conform sursei citate, principalele priorităţi în următoarea perioadă vor fi apărarea intereselor financiare ale Uniunii Europene, combaterea traficului ilicit cu mărfuri (în special combaterea traficului de ţigarete şi mărfuri contrafăcute) prin eficientizarea structurilor vamale, întărirea cooperării transfrontaliere şi îmbunătăţirea dialogului cu mediul de afaceri.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
128

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
485

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
193

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...