Donaţie importantă pentru echipa de baseball din judeţul Botoşani, venită din SUA! FOTO

Donaţie importantă pentru echipa de baseball din judeţul Botoşani, venită din SUA! FOTO
  Echipa de baseball din judeţul Botoşani a primit o donaţie consistentă din partea unei fundaţii din Statele Unite ale Americii, Fundaţia “Pich in for Baseball", în urma demersurilor făcute de Deborah Buckley, voluntar american din Corpul Păcii, care a lucrat ani la rând la Botoşani.

  Donaţia, constând în mingi, mănuşi, căşti, ghete, şi echipament de protecţie pentru picioare, a ajuns la primărie, iar marţi primarul Ovidiu Portariuc a înmânat cele primite antrenorului echipei, Mihai Dreţcanu şi jucătorilor.

“Vreau să mulțumim prietenilor noștri din SUA, în mod special lui Deborah Buckley, voluntar Peace Corps, care a desfășurat activitate inclusiv în municipiul Botoșani și care nu ne-a uitat, inclusiv atunci când s-a întors acasă. Mulțumiri și lui Don Lothrop, un alt american care iubește România, cei care au făcut posibil ca acest echipament să ajungă la clubul din Botoșani, primul club din România, înființat chiar la începutul anilor 90, de fondatorul baseball-ului în România, regretatul antrenor Ioan Asoltanei", a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

Fundaţia din SUA urmează să mai trimită la Botoşani echipamente pentru echipa de baseball.

Mă bucur că Botoșaniul se află printre puținele orașe din țară care au asemenea echipe și care ne face cinste. Este primul club de baseball care a participat la campionatul național până în 2004. Echipamentele care le vedeți aici nu sunt în comerț la noi în România și dacă sunt, atunci sunt enorm de scumpe. Deci avem nevoie de undeva la peste 100 de dolari ca să iei o mănușă, 11 dolari o minge, dar dacă te antrenezi și ai pierdut-o, s-au dus 11 dolari", a spus antrenorul Mihai Drețcanu.

Primarul a spus că se gândește să sprijine acest sport și ar putea să găsească o soluție pentru amenajarea unei baze de antrenament, îndemnându-i pe sportivi să depună proiecte pe fonduri nerambursabile pentru a le fi susţinută activitatea.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

38 de ani de la dezastrul de la Cernobâl. La Botoșani ”bate-un vânt ciudat…” (Foto)

astăzi, 14:26
223

Pe 26 aprilie 1986, la ora 01:23 noaptea, cel de-al patrulea reactor al centralei nucleare a explodat. O explozile care a degajat emisii puternic radioactive, nori întregi începând c...

Centrul Vechi s-a umplut de oameni și mașini! Care au fost „vedetele” la Retroparada Primăverii (Foto, Video)

astăzi, 12:50
405

Retroparada Primăverii, eveniment organizat de Retromobil România, a fost și anul acesta un prilej pentru botoșăneni de a adimira mașini construite în ultima jumătate de secol, unele...

Apă sistată într-un oraș și mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 12:09
293

Urmare a avariei produse în zona localității Leorda pe conducta din oțel Ø 400 mm, remediată operativ de echipele Nova Apaserv Botoșani, și având în vedere că umplerea ...