Doliul presedintelui schimba lozincile la mitingul profesorilor!

Doliul presedintelui schimba lozincile la mitingul profesorilor!

   RTV

"Aveam pregătite mesaje către preşedinte, însă vom avea un discurs moderat. Nu ne vom adresa preşedintelui, ci doar Guvernului. Trebuie să fim înţelegători. E o dramă pentru orice om".

Preşedintele Federaţiei Educaţiei Naţionale, Constantin Ciosu, a declarat că decesul mamei şefului statului este un eveniment regretabil, dar acţiunea programată pentru marţi nu va fi suspendată. Astfel că circa 2.500 de dascăli care aparţin FEN vor participa la mitingul de marţi din faţa Palatului Cotroceni, scrie Realitatea.net.

"Nu am anulat mitingul de marţi. Nu-l putem anula, colegii noştri sunt deja pregătiţi să vină în Capitală. Este un eveniment regretabil, ceea ce s-a întâmplat cu mamei preşedintelui. Nu şi-l doreşte nimeni. Noi nu mergem să protestăm împotriva domnului Traian Băsescu, ci împotriva situaţiei în care a ajuns învăţământul românesc", a declarat pentru REALITATEA.NET Constantin Ciosu.

Protestul dascălilor de la FEN a fost programat încă de pe data de 10 septembrie, în faţa Palatului Cotroceni. "Am luat decizia de a schimba locaţia, de la Palatul Victoria, la Palatul Cotroceni, deoarece manifestările noastre în faţa Palatului Victoria nu au avut niciun rezultat. Am spus că dacă schimbăm locaţia, poate acţiunea noastră va fi perceputa altfel şi se vor lua în sfârşit măsurile care se impun, pentru ca învăţământul românesc să devină ceea ce ar trebui sa devină", a completat preşedintele Federaţiei.

Primăria Capitalei a aprobat ca numai un număr de 2.500 de profesori afiliaţi FEN să participe la miting, spre nemulţumirea liderilor Federaţiei care şi-ar fi dorit mai mulţi oameni în stradă.

Reprezentanţii Federaţiei Educaţiei Naţionale (FEN) au declarat pentru Gândul că îşi vor schimba, însă lozincile: "Aveam pregătite mesaje către preşedinte, însă vom avea un discurs moderat. Nu ne vom adresa preşedintelui, ci doar Guvernului. Trebuie să fim înţelegători. E o dramă pentru orice om".

Mama presedintelui, Elena Basescu, s-a stins din viata luni, 4 octombrie 2010, la ora 14.30, la varsta de 82 de ani.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânăr prins beat la volan în Sâmbăta Mare, polițiștii au întocmit dosar penal!

astăzi, 15:23
5

În cursul zilei de sâmbătă, în jurul orei 3:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Dorohoi au oprit pentru control, pe o stradă din municipiul Dorohoi, un autoturism condus d...

Botoșănean băgat în închisoare pentru o infracțiune săvârșită în urmă cu patru ani!

astăzi, 13:20
85

În cursul zilei de vineri, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au identificat un bărbat de 40 de ani, din orașul Ștefănești, pe numele căruia era emis un mandat de ex...

Mesajul prefectului Sorin Cornilă cu ocazia Sărbătorilor Pascale!

astăzi, 12:22
35

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani, a transmis un mesaj pentru botoșăneni cu ocazia Sărbătorilor Pascale.Redăm mai jos mesajul integral: „Dragi botoșăneni,...