Doliu la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu”

Doliu la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu”

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” din Botoșani este în doliu, după ce unul dintre cei mai plăcuți, civilizați, optimiști angajați, Greta Grădinaru, care a fost un adevărat profesionist, s-a stins din viață. A slujit instituția de cultură o viață întreagă.

A fost sufletul instituției și cel mai bun cunoscător al patrimoniului său, deoarece știa unde se află orice titlu de carte la care cititorul ar fi apelat.

„A plecat dintre noi, doar cu acceptul Morții (deși chiar Moartea a fost luată prin surprindere), unul dintre cei mai plăcuți, mai civilizați, mai optimiști oameni, doamna Greta Grădinaru, profesionist desăvârșit, care a slujit Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” din Botoșani, o viață întreagă. A fost sufletul acestui lăcaș de cultură și cel mai bun cunoscător al patrimoniului său. Orice titlu de carte ar fi apelat cititorul, îl obținea în câteva clipe, căci doamna știa locul fiecărei cărți dintre miile existente acolo. Excelent comunicator, avea răbdare explicând cu căldură, pricepere și îngăduință, și copiilor, și adulților, până la ultimul înțeles, datele de care aceștia aveau nevoie”, precizează reprezentanții Bibliotecii Județene „Mihai Eminescu”.

„Au trecut pe la sala de „împrumut” generații de elevi, oameni de toate vârstele, cărora doamna Greta Grădinaru, bună și știutoare a toate, le-a rămas în suflet și o vor păstra, cu drag, în amintire. Ne-am întâlnit, nu cu mult timp înainte ca Dumneaei să plece la operație, și am hotărât ca, atunci când își vor reveni Vremea și Vremurile, să mai poposim pe o bancă și să mai discutăm despre Cărți... Care Vremuri?! Care Vremi?! Drum bun spre o altă Lume, bună doamnă Greta Grădinaru! Poate și acolo unde veți ajunge veți avea parte de ceea ce ați iubit pe acest pământ! Această Plecare intempestivă ne-a impresionat și ne-a șocat pe toți! Dumnezeu să vă aibă în pază și să vă călăuzească prin Lumină”, este mesajul colectivului instituției de cultură.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul șef al Poliției Locale este oficial membru ATOP Botoșani! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
313

Lucian Deleanu este noul director executiv al Poliției Locale, funcție pe care o exercită cu caracter temporar până când postul va fi scos la concurs. Acesta ocupa funcția de șef Ser...

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

Joi, 25 Aprilie 2024
503

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
318

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...