Doliu în teatrul românesc: A murit actorul George Motoi!

Doliu în teatrul românesc: A murit actorul George Motoi!
Actorul şi regizorul George Motoi a murit la vârsta de 79 de ani. Anunţul decesului a fost făcut de fiica acestuia, pe pagina lui de Facebook.

În cursul dimineţii, ea a postat un mesaj emoţionant, pe care îl puteţi citi integral mai jos:

"Tatăl meu şi-a trăit viaţa cu discreţie şi deminitate, preţuind fiecare clipă frumoasă şi învăţând din greşeli, cu bucurie şi fără regrete. La fel a ales să părăsească această lume, discret şi demn.
M-a rugat să-i promit că voi păstra discreţia asupra bolii şi asupra trecerii lui în nefiinţă. Am de gând să-mi respect această promisiune şi vă rog şi pe voi să mă ajutaţi să fac acest lucru.
Drum bun, TATĂ, spre ceruri!
Drum bun, GEORGE MOTOI, spre ceruri!"

 
Potrivit unui anunţ publicat pe site-ul Teatrului Naţional din Bucureşti, trupul neînsufleţit al actorului va fi depus la capela Cimitirului Sfânta Vineri, joi 5 martie 2015. Înmormântarea va avea loc vineri, 6 martie 2015.

George Motoi s-a născut pe 22 ianuarie 1936, în Arman (Caliacra). Cursurile primare le-a făcut în comuna Dudeşti, din judeţul Brăila, unde părinţii lui se mutaseră după anul 1940. În perioada 1950-1954, a urmat studiile medii la Grupul Şcolar Agricol din Brăila şi Şcoala Populară de Artă din acelaşi oraş.

În anul 1954 a susţinut examenul de admitere la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti (actuala Universitate Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale / UNATC).

A absolvit în 1958, la clasa profesoarei Irina Răchiţeanu şi repartizat la Piatra Neamţ, unde, împreună cu colegii de promoţie, a pus bazele unui nou teatru (azi, Teatrul Tineretului). A debutat pe scenă cu rolul lui Marcov, din spectacolul "Poveste de iubire", de Konstantin Simonov.

George Motoi a fost căsătorit timp de peste 20 de ani cu actriţa Cezara Dafinescu, împreună cu care are o fiică. Artistul s-a recăsătorit ulterior cu Gigliola Brăileanu, actriţă a Teatrului Naţional din Bucureşti.
 
Dumnezeu să îl odihnească în pace!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce presupune programul pentru dotarea fiecărei școli din municipiul Botoșani, proiect european câștigat de administrația Cosmin Andrei (Video)

astăzi, 14:01
21

Primarul Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei a anunțat că în urma câștigării proiectului cu fonduri europene în domeniul educației prin Planul Național de Redresare și Rezil...

Ce se întâmplă dacă aparatele de reciclare nu funcționează, declarația ministrului Mediului!

astăzi, 13:26
58

Potrivit Hotărârii de Guvern 1.074/2021, magazinele sunt obligate să ofere posibilitatea consumatorilor să returneze ambalajul SGR pentru a primi înapoi valoarea garanției, indiferent ...

„Blue Guardians”, amplu exercițiu de pregătire tactică organizat de polițiștii botoșăneni!

astăzi, 12:51
49

În perioada 20-24 mai 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani va fi gazda unui amplu exercițiu de antrenament integrat al structurilor de intervenție și acțiuni speciale ale unit...