Doliu in fotbalul romanesc. Unul dintre cei mai mari antrenori a incetat din viata

Fotbalul romanesc este in doliu dupa ce sambata unul dintre cei mai mari antrenori din istoria echipei nationale a incetat din viata.

Este vorba despre marele Angelo Niculescu, care la 93 de ani, a pierdut lupta cu o boala grea si necrutatoare. De altfel, fostul antrenor era cazut la pat din luna martie si nu isi mai recunoastea nici propria familie.

Angelo Niculescu este omul care a dus nationala Romaniei la Campionatul Mondial din 1970, in Mexic, o prima participare la un CM dupa 32 de ani. In plus, el a dus Romania si in sferturile Euro 1972.

El ramane in istoria nationalei dupa ce l-a numit capitan pe Mircea Lucescu, desi la Dinamo capitan era cunoscutul Cornel Dinu.

Niculescu a jucat in cariera sa la Craiova, Carmen, Ciocanul si Dinamo, iar apoi a antrenat pe Dinamo, Steaua, Tractorul, echipa nationala a Romaniei, Sportul, Poli Timisoara, Bacau si U Cluj.

Fostul selectioner va fi inmormantat marti, la Cimitirul Ghencea Militar.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Intoxicație cu ciuperci! Doi copii şi părinţii lor au ajuns la spitalul din Botoşani!

astăzi, 07:30

Ultimul caz este cel al unei familii cu doi copii care a ajuns de urgenţă la spitalul din Botoşani, în urma unei astfel de intoxicaţii. Starea celor patru membri ai familiei, deşi era de...

Cu asta nu pot fi de acord!

astăzi, 07:15

Un politist opreste un student pe strada pentru a-i verifica actele: - Asa, vad ca nu lucram... - Asa este. - Inseamna ca trandavim pe banii statului... - Exact, trandavim. - Se pare ca suntem st...

Calendar ortodox, 8 octombrie: Sfintele Cuvioase Pelaghia şi Taisia

astăzi, 07:00

Sfânta Pelaghia a trăit în vremea Sinodului al 4-lea Ecumenic de la Calcedon din anul 451, era comediantă a teatrului din Antiohia şi înainte de a cunoaşte credinţa creştină d...