Dolineaschi îi răspunde lui Țurcanu printr-o pildă biblică: “Să nu ne credem împărați peste vie”

Dolineaschi îi răspunde lui Țurcanu printr-o pildă biblică: “Să nu ne credem împărați peste vie”
Președintele organizației județene a PSD, deputatul Andrei Dolineaschi, a răspuns, duminică, atacurilor venite din partea liderului PNL Florin Țurcanu.

Social-democratul i-a reamintit lui Florin Țurcanu că a câștigat președinția Consiliului Județean sub sigla USL, atenționând că cine se dezice de această alianță se dezice de fapt de alegători.

"Până în momentul de față am încercat să evit conflictele politice, să nu alimentez tensiunile care au mai apărut din când în când în relația cu liberalii. Voi încerca să fac acest lucru și în continuare, nu neapărat pentru că îmi doresc o relație bună cu liberalii, cât mai ales pentru că am făcut o promisiune alegătorilor care ne-au votat masiv la la alegerile locale și generale. Trebuie să înțelegem cu toții  -  și cei din această sală, dar și cei din PNL - , că USL nu mai e demult doar proiectul nostru politic. A fost așa doar în perioada în care am fost în opoziție. Însă în momentul în care am venit în fața alegătorilor și ne-am prezentat împreună, ca o alianță unită, atunci USL a devenit un proiect al celor care au crezut în el și l-au votat. USL este un proiect politic validat prin votul a milioane de români, care l-au încărcat cu încredere și legitimitate. Sunt astăzi unii care deja pun sub semnul întrebării această alianță. Le spun cu toată prietenia să se mai gândească și să mai chibzuiască, pentru că cine se dezice de USL se dezice și de alegătorii care au votat această alianță. Să fim  realiști, și în  ce privește PNL, și în ce privește PSD. Domnul Țurcanu a devenit președintele Consiliului Județean în calitate de candidat USL, nu de candidat PNL, la fel cum Ovidiu Portariuc a câștigat Primăria Botoșani, în calitate de candidat USL, nu PSD", a spus președintele PSD în discursul său.

Dacă în urmă cu câteva zile, Florin Țurcanu a spus despre Andrei Dolineaschi că este precum Iuda, liderul PSD a ținut să îi răspundă în aceeași notă.

Am văzut că domnului președinte Florin Țurcanu îi face plăcere să se refere la personaje biblice atunci când vorbește despre PSD. Voi folosi atunci și eu un exemplu biblic, în speranța că astfel mă voi face mai bine înțeles. Și aș vrea să le amintesc colegilor noștri de pilda cu acei vieri care au primit în grijă o vie, iar apoi au ajuns să se creadă stăpâni peste ea și i-au omorât pe toți cei trimiși să ia partea de recoltă ce se cuvenea proprietarului viei, inclusiv pe fiul acestuia. Vreau să-i amintesc astfel domnului Țurcanu că puterea pe care ne-au încredințat-o alegătorii nu ne aparține nouă oamenilor politici, ci acelora care ne-au votat. Deci să nu ne mai facem iluzii că suntem împărați peste acestă vie, pe care doar am primit-o în îngrijire până în 2016. Funcțiile pe care le ocupăm în prezent în administrația județului nu aparțin nici PSD, nici PNL, nici măcar USL. Toate aceste funcții ne-au fost încredințate pentru a produce roade pentru cei care ne-au votat. Iar oamenii au avut încredere în noi pentru că am fost uniți și le-am propus proiectul USL în care au crezut și în care și-au pus multe speranțe", a spus Andrei Dolineaschi.

Liderul social-democraților botoșăneni a făcut apel la toți cei din cadrul alianței să nu se mai joace cu proiectul politic USL, pentru că nu e vorba de niște jocuri politice, ci de încrederea pe care cetățenii au acordat-o votând USL.

“Până acum m-am abținut să intervin atunci când au mai apărut astfel de tensiuni. De cum însă voi avea o reacție ori de câte ori cineva din PNL sau din PSD va mai pune la îndoială acest proiect politic care se numește USL", a conchis Dolineaschi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: În a doua zi de Paște sărbătorim Învierea Domnului și îl cinstim pe Sfântul și dreptul Iov

astăzi, 09:31
23

Sfântul și dreptul Iov, sărbătorit în acest an în a doua zi de Paște, a trăit în Avsitida, între Arabia și Idumeea. Tatăl său era Zaret, iar mama lui era Vosora....

Adăpost cu 28 de animale cuprins de flăcări într-o localitate din Botoșani!

astăzi, 08:58
173

Proprietarul a fost cel care a anunțat incendiul. Când a văzut flăcările, întreaga construcție de aproximativ 120 de metri pătrați ardea.La caz s-au deplasat pompierii din cadru...

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
521

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...