Dojo pentru T`ai Chi şi cameră de masaj javanez la Tridex Sport Arena FOTO- VIDEO
BOTOSANI

Dojo pentru T`ai Chi şi cameră de masaj javanez la Tridex Sport Arena FOTO- VIDEO
Prieteni buni, rude şi "elevi" au fost invitaţi joi seară la Tridex Sport Arena, acolo unde a fost inaugurată o odaie specială pentru masaj tradiţional javanez, magia insulei Bali din Indonezia, o tehnică de masaj deprinsă de botoşăneanul Daniel Ciobbanu în peregrinările sale prin lume.

Pe lângă dojo-ul pentru T'ai Chi Chuan, amenajat în cadrul arenei sportive, botoşănenii fascinaţi de cultura asiatică şi de obiceiurile specifice pot experimenta acest tip de masaj dar şi ritualurile T'ai Chi. Gazdele "lansării" de joi seară, Daniel Ciobbanu şi Claudiu Niculăeş, managerul Tridex Sport Arena, i-au poftit pe invitaţi la un tur al camerei de masaj şi la urmărirea unui exerciţiu de T'ai Chi.

"Sala a fost inaugurată astăzi, pentru că e lună nouă şi dacă e lună nouă trebuie să fie un nou început, iar un nou început nu poate fi frumos decât cu oameni frumoşi, indiferent care este poziţia socială, care este situaţia materială, sufletul contează, iar eu v-am invitat din suflet pentru că, aşa aşa am simţit şi aşa vreau să cred, că aveţi suflete nobile. Nu am făcut niciun fel de diferenţiere între prieteni, indiferent de culoarea politică şi alte criterii. Sunteţi oameni dragi sufletului meu şi v-am invitat cu dragoste", a spus Daniel Ciobbanu.

Au urmat explicaţii despre tehnica de masaj javanez şi despre principiile T'ai Chi-ului.

Ulterior, musafirii, printre care şi cunoscuta interpetă de muzică populară Daniela Condurache, au fost invitaţi pe terenul de sport, acolo unde Daniel Ciobbanu şi "elevii" săi au făcut o demonstraţie a acestei arte.

T'ai Chi Chuan este una din cele mai eficiente arte marțiale interne, recunoscută şi pentru efectele sale benefice asupra sănătății și longevității practicanților. Este în același timp și o meditație în mișcare, practicantul încercând să fie mereu conștient de corpul său și de mediul înconjurător, conducând mișcarea cu mintea într-o stare de relaxare activă și alertă. Formele de Tai Chi Chuan sunt destinate creșterii forței naturale, creării unei stări superioare de relaxare și răspuns intuitiv la lumea exterioară, dobândirea unor abilități de luptă și aducerii practicantului într-o stare superioară de focalizare, disciplină, echilibru și armonie cu Universul.














 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Angela Paveliuc-Olariu, despre odiseea ouălor încondeiate de Paște. „Cojile de ou aveau şi ele importanţa lor”

astăzi, 14:07
9

Pentru Angela-Paveliuc Olariu, aşa cum chiar ea recunoaşte, etnografia a fost un adevărat refugiu, unul care a purtat-o pe culmile frumuseţilor tradiţionale.Vorbeşte cu drag despre etnografi...

PSD Botoșani : „Lumina Sfântă să vă călăuzească pretutindeni, cu liniște și pace în suflet!”

astăzi, 13:09
30

Să întâmpinăm cu bucurie Sărbătoarea Paștelui și să împărtășim împreună taina Învierii Mântuitorului!Lumina Sfântă să vă călăuzească pret...

(P) Geamuri curate, fără pete și fără stres, în 5 pași simpli

astăzi, 11:52
82

Știi acel moment când soarele strălucește fermecător prin ferestre și scoate la iveală urmele inestetice ale degetelor, petele lăsate de picurii de ploaie sau urmele de la ultima sesiune ...