Doina Melinte si Gabriela Szabo, prezente la inaugurarea Cercului Olimpic Botosani!

Doina Melinte si Gabriela Szabo, prezente la inaugurarea Cercului Olimpic Botosani!
Cele doua campioane, Doina Melinte si Gabriela Szabo au participat, vineri, la inaugurarea primului Cerc Olimpic din Botosani, denumit “Olympia.

Evenimentul a avut loc la Liceul cu Program Sportiv, printre participanti numarandu-se si prefectul Cristian Roman, deputatul Catalin Buhaianu, care este si presedintele Academiei Olimpice Romane, inspectorul scolar general Ada Macovei, directorul Directiei Judetene de Tineret, cel al Clubului Sportiv, precum si reprezentanti ai Liceului cu Program Sportiv, dar si elevi ai acestei unitati de invatamant.

Invitatele de onoare le-au adresat celor prezenti cateva cuvinte, transmintand in special elevilor Liceului ca performanta se poate face doar prin multa munca si vointa, dar ca nu trebuie lasata la o parte nici educatia.

“Sunteti aici cam aceeasi generatie, unii sunteti de la scoala generala, unii de la liceu. Vreau sa va impartasesc din experienta mea. Am inceput sportul de performanta la o varsta foarte tarzie, adica in clasa a X-a de liceu. Deci as putea sa spun ca acum 39 de ani faceam pasul spre performanta. Am început cu atletismul, am castigat concursul pe liceu, apoi pe judet si asa am ajuns sa am un antrenor si antrenorul sa recunoasca talentul. Dar talentul sta in mainile voastre, prin ceea ce sunteti voi. Sportul de performanta este o etapa din viata fiecarui sportiv, este ca si in dragoste. Fiecare trebuie sa munceasca , sa faca scarificii , sa fie cel care isi doreste sa ajunga undeva sus. Poate ajunge acolo, dar numai prin munca multa si multe preocupari. O data cu sportul voi trebuie sa terminati si o scoala si un liceu, trebuie sa ajungeti oameni de incredere si daca voi aveti incredere in voi, veti ajunge acolo unde va doriti ", le-a spus Doina Melinte celor prezenti la eveniment.

Si Gabriela Szabo le-a impartasit participantilor din experienta ei sportiva.

“Sunt extrem de fericita să fiu in scoala dumneavoastra, in orasul dumneoavoastra. Am inceput sportul de performanta in urma unui cros scolar, in 1998, Din acel moment si pana cand m-am implicat in activitatea sportiva, pot sa spun ca sunt printre putinele atlete care au fost medaliate la toate campionatele mondiale, de la varsta de 15 ani si pana la varsta de 28 de ani. În 2000 am devenit campioana olimpica, titlu care te innobileaza pe tine ca sportiv. Este ceva unic, fantastic, te simti cel mai puternic pe proba pe care ai dat-o in momentul cand urci pe prima treapta a podiumului olimpic, cand incepe sa ti se intoneze imnul si cand simti ca esti cel mai bun din lume, si ca medalia de aur sta la gatul tau si nimeni niciodata nu iti va lua acea frumoasa distinctie si acel frumos titlu, care toata viata viata te va innobila. Titlul de campioana olimpica nu se compara cu absolut nimic. Poti sa fii de zeci de ori campion mondial sau european, poti sa dobori 100.000 de recorduri mondiale, dar daca iti lipseste aceasta frumoasa medalie de aur de la Olimpiada, CV-ul tau sau cariera ta sportiva nu poate fi indeplinita pe deplin", a spus Gabriela Szabo.

La finalul manifestarii cele doua campioane au primit din partea conducerii Liceului cu Program Sportiv cate o diploma de onoare.

Gabriela Szabo si Doina Melinte vor fi prezente si sambata la Botosani, unde vor participa la etapa finala de cross pentru copii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Peste 100 de misiuni de salvare și supraveghere desfășurate de pompierii botoșăneni în perioada minivacanței de sărbători!

astăzi, 16:44
19

Aceștia au avut 144 de misiuni, care au vizat:- acordarea primului ajutor și transportul la spital al unui număr de 101 persoane care aveau probleme medicale;- stingerea a 12 incendii gener...

Beneficiarii de alocații de stat și indemnizații își vor primi banii începând de mâine

astăzi, 16:06
52

Suma totală platită este de 37.874.011,74 lei.Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- alocația de stat pentru copii;- indemnizația lunară pentru creșterea copilului;- s...

Festivalul Filmului European vine la Botoșani, deschiderea are loc în prezența vicepreședintelui Institutului Cultural Român!

astăzi, 15:56
41

Festivalul Filmului European vine la Botoșani în weekend-ul 10 – 12 mai. Deschiderea ediției locale va avea loc la Cinema „Unirea” din municipiul Botoșani, în cursul z...