Doi tineri, unul de 19 si altul de 29 de ani, s-au inecat duminica in raul Siret!

Duminică, 8 august 2010, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Botoşani a fost solicitat, în mai puţin de jumătate de oră, să intervină pentru căutarea a două persoane care s-au înecat în râul Siret, una pe raza localităţii Joldeşti (comuna Vorona), cealaltă pe raza localităţii Huţani (comuna Vlădeni).

La ora 13.26, I.S.U. Botoşani a fost anunţat despre faptul că un bărbat, în vârstă de 29 de ani, din municipiul Botoşani, a dispărut în apele râului Siret, pe raza localităţii Joldeşti, comuna Vorona.

Spre locul tragediei a plecat un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani, cu o barcă şi accesorii de căutare specifice. 

Jumătate de oră mai târziu, o femeie care se afla la plajă pe malul râului Siret, pe raza localităţii Huţani, comuna Vlădeni, a solicitat sprijinul angajaţilor I.S.U. Botoşani după ce a observat că un tânăr a intrat în apă şi nu a mai ieşit la suprafaţă. La faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani, printre care şi scafandri.

După aproximativ jumătate de oră de căutări, scafandrii botoşăneni au recuperat trupul neînsufleţit al lui Emanuel P., de 19 ani, din localitatea suceveană Văratec. Acesta a fost descoperit la circa 3,5 metri de mal şi aproximativ 30 metri de locul unde a fost văzut ultima dată în viaţă, la o adâncime de 3,5 metri. Intervenţia a fost îngreunată de viteza mare de curgere a apei şi vizibilitatea redusă (maxim jumătate de metru). Angajaţii I.S.U. Botoşani au fost sprijiniţi de colegii din judeţul Suceava.

După încheierea misiunii, echipajul care a acţionat pe raza localităţii Huţani s-a alăturat colegilor care îl caută pe tânărul dispărut în apele râului Siret, pe raza localităţii Joldeşti. Până la această oră acesta nu a fost găsit. Misiunea de căutare continuă.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Botoşani recomandă populaţiei să frecventeze numai locurile special amenajate pentru înot şi să respecte avertizările privind interzicerea scăldatului în alte zone decât cele autorizate.

 

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Botoşani


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
86

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
114

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
179

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...