Doi pensionari din Botosani au cate 14 popriri pe banii de pensie!

Doi pensionari din Botosani au cate 14 popriri pe banii de pensie!
Casa Judeteana de Pensii Botosani a impus popriri pe pensiile a 1.323 de pensionari botosaneni pentru neplata creditelor, a taxelor si impozitelor locale sau chiar a facturilor emise de asociatiile de proprietari. Doi pensionari botosaneni figureaza in baza de date a Casei Judetene de Pensii cu cate 14 popriri fiecare.

"Aceste persoane fie au facut foarte multe imprumuturi cu buletinul, fie au girat pentru foarte multe cunostinte. Sfatul nostru catre pensionarii botosaneni este sa fie mai atenti atunci cand gireaza diverse persoane, sa se asigure ca respectivii isi pot plati creditele la timp", a precizat Catalin Dupir, purtatorul de cuvant al Casei Judetene de Pensii.

Desi au atat de multe popriri pe pensii, este exclusa varianta ca cei doi pensionari sa ramana fara niciun ban din pensie. "In cazul instituirii a doua sau mai multe popriri se poate retine maximum 50% din pensie, dar fara ca veniturile lunare sa fie mai mici de 300 de lei. In cazul pensionarilor care beneficiaza de pensia minima, 350 de lei, Casa de Pensii nu poate retine mai mult de 50 de lei, indiferent de cate popriri ar avea pensionarul respectiv", a mai spus Catalin Dupir. Aceste popriri sunt instituite in baza titlurilor executorii emise de executorii judecatoresti sau fara titluri executorii, in baza contractelor de imprumut incheiate de pensionari cu Casele de Ajutor Reciproc.

"Cei mai multi dintre pensionari vin si isi varsa nervii la Casa de Pensii. Insa noi nu facem decat sa punem in aplicare o procedura legala. Aici a fost si vina bancilor sau a diverselor institutii financiare, pentru ca au dat credite fara sa se asigure ca respectivii isi pot plati ratele lunare. Mai ales in perioada in care s-au dat acele credite doar cu buletinul", a explicat purtatorul de cuvant al CJP.

Majoritatea pensionarilor botosaneni au doar cate o poprire pe drepturile banesti din pensie. Acestora li se retine cel mult o treime din venitul lunar, tot cu conditia ca acestora sa le ramana  de incasat 300 de lei lunar.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
271

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
320

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

Vineri, 17 Mai 2024
254

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...