Doi minori au facut scrum 20.000 de copacei, puiet de stejar si salcam!

Doi minori au facut scrum 20.000 de copacei, puiet de stejar si salcam!
Subunitatile Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Nicolae Iorga al Judetului Botosani au fost solicitate duminica, 5 aprilie 2009, sa intervina la nu mai putin de 7 incendii de vegetatie uscata.

La aceste interventii se adauga alte trei pentru stingerea a 2 incendii produse in gospodariile unor cetateni din localitatile Ionaseni (comuna Varfu Campului) si Stancesti (comuna Mihai Eminescu) si 1 incendiu inregistrat in apartamentul unui botosanean, generat de o lumanare aprinsa uitata pe tocul geamului.

Interventia prompta a pompierilor in cele 10 situatii de urgenta a facut ca bunuri materiale in valoare de 925.000 de lei sa fie salvate. Pagubele produse au fost estimate la 25.150 lei.

In urma producerii celor 7 arderi necontrolate a fost distrusa vegetatia uscata de pe aproximativ 25 de hectare de pasune si teren arabil si pomii de pe 3 hectare.

Incendiile s-au produs ca urmare a efectuarii lucrarilor de igienizare a terenurilor agricole fara respectarea cadrului legal si a masurilor specifice de prevenire. Pentru stingerea acestor incendii pompierii au actionat 530 de minute, adica peste 8 ore.

"Incendiul cu cele mai mari pagube s-a inregistrat ieri, dupa ora 16.00, la o plantatie de pomi de pe raza comunei George Enescu, unde flacarile au mistuit 20.000 de copaci si miristea de pe 3 hectare. Pompierii au actionat timp de o ora pentru stingerea incendiului, fiind astfel salvat restul plantatiei, in valoare de 100.000 de lei", a mentionat plutonier Dorina Lupu, purtator de cuvant in cadrul ISU Botosani.

Pagubele au fost estimate la 24.000 de lei.

"La fata locului s-a deplasat o echipa operativa a Politiei, care a constatat ca incendiul a afectat partial aproximativ 3 hectare de teren impadurit cu puiet de stejar si salcam, suprafata aflata in administrarea unei societati comerciale din comuna Corni, judetul Botosani. Cercetarile efectuate in cauza de catre politisti au condus la identificarea suspectilor in persoana a cinci minori din comuna George Enescu, cu varste intre 14 si 16 ani care, in timp ce se aflau pe imasul comunal din apropierea plantatiei, au dat foc vegetatiei uscate, focul extinzandu-se ulterior si la plantatie", a precizat comisar Manuela Ieremie, purtator de cuvant al IPJ Botosani.

Oamenii legii fac un apel catre cetatenii judetului sa respecte normele de prevenire si stingere a incendiilor pe timpul igienizarii terenurilor prin arderea resturilor vegetale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Medaliați la olimpiade naționale: Elevi care fac cinste școlii din Botoșani! (Foto)

astăzi, 11:17
83

Elevii din Botoșani urcă pe podiumurile competițiilor naționale. Sunt apreciați pentru capacitatea lor de a descifra tainele cifrelor, și nu numai, de a sintetiza mii de ore de stiu în doa...

(A) ROLAND PARTNERS S.R.L. - Comunicat de presă

astăzi, 10:52
46

Beneficiarul ROLAND PARTNERS S.R.L., cu sediul în Municipiul Botoșani, Str. George Enescu, Nr. 2, Bloc P2, Scara A, Etaj 3, Ap. 9, județul Botoșani, urmează să implementeze proiectul "...

Acuzații de BLAT după meciul Petrolul - FC Botoșani. ”Arătau ca niște maidanezi jigăriți, gudurându-se pe lângă botoșănenii veniți la sigur…” (Video)

astăzi, 10:03
558

Partida a avut o dinamică extrem de imprevizibilă, asta după ce în minutul 67 prahovenii au solicitat un penalty pentru un fault asupra lui Musi, fotbalist împrumutat de FCSB la Petrolu...