Doi elevi ai Colegiului „Eminescu” au coronavirus, o clasă este în izolare

Doi elevi ai Colegiului „Eminescu” au coronavirus, o clasă este în izolare

Doi elevi ai Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Botoșani au fost diagnosticați cu noul coronavirus, săptămâna trecută, iar colegii de clasă ai unuia dintre ei au fost plasați în izolare la domiciliu.

Unul dintre adolescenți nu s-a prezentat fizic la ore, acesta urmând cursurile online, întrucât unitatea de învățământ funcționează după scenariul „galben”, a menționat managerul Direcției de Sănătate Publică (DSP).

În cel de-al doilea caz, este vorba despre un licean de clasa a XII-a, care face parte și dintr-un club de fotbal. El fusese testat în urma pozitivării părinților.

„DSP a testat elevul respectiv, după ce părinții au fost diagnosticați cu Covid-19, unul dintre ei prezentându-se la Urgențe cu simptome specifice. Momentan, dintre colegii izolați la domiciliu, nu mi-a fost semnalat vreun copil cu manifestări. Ancheta epidemiologică este în derulare”, a spus medicul Monica Adăscăliței, directorul executiv al DSP Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Mesajul dur al unui licean care susține greva profesorilor: „Au un cuprins mai mare de studiat pentru titularizare decât au citit unii parlamentari în toată viața lor”

Duminică, 4 Iunie 2023
687

Un elev al Colegiului Economic „Octav Onicescu” din Botoșani a transmis, în prag de absolvire, un mesaj de susținere a grevei profesorilor, din recunoștință față de cadrele di...

Guvernul va adopta joi, prin OUG, creşterea salariilor personalul didactic cu 1.000 de lei brut

Miercuri, 31 Mai 2023
620

Guvernul va adopta joi, prin ordonanţă de urgenţă, creşterea salariilor prevăzute în legea 153/2017 cu 1.000 lei brut lunar pentru personalul didactic, reprezentând un avans din cre...

Casă distrusă de flăcări în urma unui scurtcircuit (fotogalerie)

Miercuri, 31 Mai 2023
572

O casă din satul Draxini a luat foc, miercuri după-amiază, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit.La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului din Botoșani, cu dou...