Doi condamnati in Dosarul Transferurilor vor sa scape de inchisoare. "E o premiera", spune avocatul celor doi!

Doi condamnati in Dosarul Transferurilor vor sa scape de inchisoare. "E o premiera", spune avocatul celor doi!
Lovitura de teatru in "Dosarul Transferurilor", doi dintre cei opt oameni de fotbal condamnati marti putand iesi din puscarie in perioada urmatoare.

Este vorba despre Cristi Borcea si despre Gigi Netoiu, ambii luand decizia de a ataca hotararea Curtii de Apel Bucuresti cu recurs.

Avocatul celor doi sustine ca, in cazul in care recursul va fi acceptat de Inalta Curte de Casatie si Justitie, magistratii ar putea dispune si inlocuirea masurii privative de libertate cu una preventiva, asa cum sunt arestul la domiciliu sau controlul judiciar.

"Exista calea de atac extraordinara a recursului in casatie, care prevede ca este admisibila cand s-au aplicat pedepse in alte limite prevazute de lege. In ceea ce-l priveste pe domnul Netoiu, lucrurile sunt de o claritate fara repros. Si la Cristi Borcea la fel. Pentru domnul Netoiu s-a aplicat o pedeapsa in alte limite prevazute de lege. Pentru domnul Borcea s-a ajuns la un spor care depaseste pedeapsa principala. Miercuri vom declara recursul. Nu trebuie motivatie pentru ca ceea ce sustinem noi rezulta din hotarari. Daca Inalta Curte considera calea de atac admisibila, adica se vede de la distanta incalcarea legii, se suspenda executarea hotararii si obligatoriu se ia o masura preventiva: fie arestul preventiv, fie arestul la domiciu, fie controlul judiciar. Cred ca astea sunt primele recursuri in casatie care vor face obiectul judecatii la Inalta Curte de Casatie si Justitie. E o premiera", a spus avocatul celor doi, Florian Surghie, la Dolce Sport.

Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat, marti, la inchisoare cu executare pe cei opt oameni de fotbal implicati in Dosarul Transferurilor, dupa cum urmeaza:

Ioan Becali - 6 ani si 4 luni
Cristi Borcea - 6 ani si 4 luni
Victor Becali - 4 ani si 8 luni
George Copos - 3 ani si 8 luni
Mihai Stoica - 3 ani si 6 luni
Jean Padureanu - 3 ani si 4 luni
Gigi Netoiu - 3 ani si 4 luni
Gica Popescu - 3 ani, 1 luna si 10 zile

Acestia au ajuns deja in spatele gratiilor, sapte dintre ei preferand sa se predea singuri, in timp ce Meme Stoica a fost luat in catuse de acasa.

Cristi Borcea s-a predat marti la o sectie de politie din Constanta, in timp ce Netoiu s-a prezentat la Politia din Craiova.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Oficial de la MapN, despre aparatul de zbor fără pilot descoperit în județul Botoșani: ”A rezultat că...”

astăzi, 08:18
64

Cu privire la informațiile referitoare la aparatul de zbor fără pilot descoperit în luna februarie în județul Botoșani, Biroul de presă al MApN face următoarele precizări:&Icir...

Sfințire de paraclis și hram la Mănăstirea Coșula. Ierodiacon hirotonit preot, starețul a primit ”Crucea Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv” (Foto)

astăzi, 07:42
115

Slujba de sfințire a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, dimpreună cu Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, și ...

Medic din Botoșani, despre cum putem preveni o problemă pentru a evita complicațiile grave! (Foto)

astăzi, 07:17
241

Este vorba despre amigdalita cronică cu cazeum.În primul rând, dr. Diana Anca Sauciuc, medic specialist ORL din Botoșani, explică diagnosticul de amigdalită cronică: ”Este o...