Doi cântăreți faimoși de operă, printre victimele catastrofei aviatice

Printre cele 150 de victime ale catastrofei aviatice, din sudul Franței, se număra și doi cunoscuți cântăreți de operă germani, Maria Radner și baritonul Oleg Bryjak, care se întorceau, după o ultimă reprezentanție pe scena "Marelui Teatru al Liceului", din Barcelona, relatează The Telegraph.

  Directorul Operei din Düsseldorf le-a transmis condoleanțe rudelor lui Oleg Bryjak: "Am pierdut un mare artist și un om extraordinat. Suntem șocați," a declarat Christoph Meyer, potrivit The Telegraph. Oleg Bryjak s-a născut în Kazahstan, în fosta URSS, apărând pe scenele marilor opere din întreaga lume, precum cele din Paris, Londra, Los Angeles și Tokio. Era un membru al ansamblului Operei din Düsseldorf, din 1996, scrie Mirror.

Cântăreața de operă, Maria Radner, care a avut spectacole în întreaga lume, inclusiv la Opera Metropolitană din New York și la teatrele din Milano și Buenos Aires, se afla în avion împreună cu soțul său și copilul lor, scrie Mirror. Maria Radner avusese un spectacol, în același loc ca Oleg Bryjak.

Printre cei 150 de oameni care şi-au pierdut viaţa, în urma prăbuşirii avionului Airbus A 320, aparținând companiei Germanwings, în sudul Franței, în Alpi, în regiunea Digne, se aflau şi 16 elevi germani. Ei au fost, însă, pe punctul de a pierde avionul, după ce unul dintre elevi şi-a uitat paşaportul, informează EVZ.ro.

Cu toate acestea, familia la care au fost cazaţi s-a oferit să o transporte la aeroport, în mare grabă, pe adolescenta care şi-a uitat actele, evitând, astfel, ca toţi cei 16 elevi să piardă avionul morţii.

"Aceasta este, fără îndoială, cea mai neagră zi din istoria oraşului nostru", a declarat primarul localităţii  Haltern-am-See, Bodo Klimpel. Elevii din oraşul Haltern-am-See, situat în apropiere de Dusseldorf, erau înscrişi împreună la ora de spaniolă şi se întorceau după o vacanţă de o săptămână la Barcelona, conform Daily Mail.

Avionul efectua o cursă pe ruta Barcelona - Dusseldorf. Aeronava a dispărut de pe radar deasupra Alpilor Francezi. Ulterior au apărut şi primele fotografii cu epava avionului făcut praf în munţi, precum şi un filmuleţ cu avionul prăbuşit în sudul Franţei.

Autoritățile franceze au trimis mai multe echipaje de salvare la locul tragediei, însă, din cauza condiţiilor geografice din zonă, există șanse minime de a fi descoperiți supraviețuitori.

Acesta este primul accident în care este implicată o companie aeriană low-cost din Europa.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

”Cel mai slab jucător din istoria lui FC Botoșani” a cucerit titlul, dar a ajuns în liga a doua!

astăzi, 12:22

Martin Fraisl a evoluat în sezonul 2018/2019 la FC Botoșani, unde a bifat 16 apariții. Aventura din România l-a ”traumatizat” pe portar, care a declarat că președintele ech...

Pădurari amenințați cu moartea de un botoșănean, cazul a ajuns în atenția procurorilor!

astăzi, 11:14

Bărbatul este cercetat sub aspectul comiterii a șase infracțiuni de ultraj. În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că, în perioada iulie-august a.c., în timp ce...

Percheziții imobiliare terminate cu cătușe. Botoșănean reținut după ce a furat doi viței!

astăzi, 10:48

În cursul zilei de marți, polițiștii din Vlăsinești au emis ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr de 19 ani, din orașul Săveni. Tânărul este ce...