Doi bătrâni în comă transportați cu elicopterul MAI la Iași

Doi bătrâni în comă transportați cu elicopterul MAI la Iași

Doi pacienți, un bărbat și o femeie, ambii de 80 de ani, din Botoșani, au fost transferați, vineri după amiază, la Iași, cu un elicopter aparținând Ministerului Administrației și Internelor.

Transportul pe calea aerului a fost unul atipic, un elicopter MI-8, aparținând MAI, echipat cu personal medical SMURD, a preluat cei doi pacienți de pe terenul Unității MIlitare 01189, unde au fost aduși cu două ambulanțe special echipate.

Potrivit cadrelor medicale, cei doi bătrâni erau ventilați mecanic și au fost transferați din Spitalul Județean pentru că nu suferă de covid19, iar unitatea sanitară botoșăneană nu are voie să trateze altfel de pacienți.

Starea celor doi era foarte gravă, din cauza vârstei înaintate, ambii în comă, intubați și cu multiple afecțiuni cronice grave.

“Un elicopter Mi8 aflat în dotarea Inspectoratului General de Aviație al MAI, format din echipaj medical aparținând UPU - SMURD Iași, a decolat de la Botoșani către Iași, având misiunea de a transporta de urgență 2 adulți cu insuficiență respiratorie. Transportul pacienților către elicopter s-a realizat în condiții de maximă siguranță cu 2 ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță Județean Botoșani. La aterizarea în Iași, aceștia au fost preluați de 1 echipaj de intervenție pe autospeciala de transport victime multiple (ATPVM) și transportați în siguranță la Spitalul Clinic Județean de Urgnță “Sfântul Spiridon” Iași în vederea acordării îngrijirilor medicale care se impun. Pacienții transportați în această după-amiază nu sunt infectați cu virusul SARS-CoV-2”, au explicat și reprezentanții ISU de la Botoșani.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii dintr-un oraș din Botoșani și-au dat „întâlnire” cu jandarmii!

astăzi, 15:54
30

Elevii de la Liceul „Dimitrie Cantemir" din Darabani au participat, marți dimineață, la o activitate preventivă desfășurată de jandarmii botoșăneni.Discuțiile cu liceenii s-au...

Candidații pentru funcțiile de primar și consilieri locali în comuna Mihai Eminescu și-au depus candidaturile!

astăzi, 15:31
143

Verginel Gireadă, candidatul din partea Partidului Social Democrat (PSD) – Filiala Botoșani pentru funcția de primar al comunei Mihai Eminescu, și-a depus candidatura la Biroul Electoral de ...

Copil de trei ani rămas blocat în apartament. Bunica a chemat urgent pompierii! (Foto)

astăzi, 14:50
264

Într-o clipă de neatenție, un copil de trei ani, din municipiul Dorohoi, a rămas blocat într-un apartament situat la etajul IV. La fața locului au ajuns, în cel mai scur...