Doi agenți de poliție penitenciară din Botoșani, care au salvat un bărbat de la moarte, lăudați de directorul ANP

Doi agenți de poliție penitenciară din Botoșani, care au salvat un bărbat de la moarte, lăudați de directorul ANP

Doi agenți de poliție penitenciară, din Botoșani, care au salvat un sinucigaș de la moarte, au fost lăudați de șeful Administrației Naționale a Penitenciarelor, comisar de poliție penitenciară dr. Dan Halchin.

Iulian și Mădălin, ambii agenți în cadrul Penitenciarului din Botoșani, se aflau într-o misiune la Spitalul Județean „Mavromati” din Botoșani, unde aceștia supravegheau un deținut care urma să fie supus unei intervenții chirurgicale. În salonul de lângă s-a iscat un scandal provocat de un bărbat, în vârstă de 39 de ani.

Aproape de miezul nopții, pacientul de 39 de ani a intrat în sevraj din cauza consumului de alcool și a început să aibă un comportament tot mai violent atât fizic, cât și verbal. Individul a distrus mobilierul și a încercat să deschidă o fereastră, însă acestea erau blocate.

Bărbatul a reușit să spargă geamul cu ajutorul unui stativ pentru perfuzii și a încercat să se arunce de la etaj. În momentul acela, unul dintre cei doi agenți de poliție penitenciară a intrat în salonul cu pricina împiedicându-l pe bărbat să sară de la etaj.

Mădălin Tărnăuceanu, tânărul care a reușit să îl oprească pe individ din a se sinucide, a povestit pentru mesageruldenord.ro, că a rămas marcat și impresionat de situația la care a luat parte.

„Am ajuns acasă și nu puteam să adorm. Mă tot gândeam, dacă nu puteam să-l prind și cădea… și-ar fi pierdut viața. Și poate nu știa ce face în acel moment, fiind în sevraj…”, a mărturisit Mădălin Tărnăuceanu.

Mădălin se afla alături de colegul său, Ioan Catană, care a rămas să supravegheze deținutul.

„Noi, nu-i nici un secret, nu avem voie să ne părăsim postul, dar totuși nu am putut să stau indiferent, așa am fost crescut eu de acasă, am fost învățat în permanență să ajut. Văzusem că asistenta voia să intre să îl salveze pe celălalt pacient și ea nu are decât vreo 50 de kilograme. I-am zis să nu intre pentru că văzusem că avea comportament de om nebun, privirea i se schimbase, era altfel și la față, față de cum îl văzusem înainte. Am încercat să îl iau cu vorba bună și cum deschideam ușa mă invita înăuntru, clar să mă atace. În acest incident, l-am urmărit în fiecare moment și când am văzut că lăsase stativele din mână și a vrut să se arunce, atunci l-am prins și au venit și ceilalți și au ajutat”, a rememorat Mădălin Tărnăuceanu.

După cele petrecute, cei doi tineri au fost lăudați de directorul ANP.

„După o evaluare rapidă a situației, Iulian și Mădălin, agenți de poliție penitenciară la Botoșani, au împiedicat un pacient civil cu accente violente de comportament, să-și pună capăt zilelor. Incidentul a avut loc la Spitalul Județean de Urgență. Acționând colateral misiunii pe care o aveau de îndeplinit, cu mijloacele avute în dotare au reușit să evite în ultimul moment gestul extrem. Tot respectul pentru prezența de spirit și pentru profesionalismul cu care ați intervenit”, a relatat șeful Administrației Naționale a Penitenciarelor, dr. Dan Halchin, pe pagina sa de Facebook.

Dragostea pentru meseria de agent de penitenciar a moștenit-o de la unchiul său, care a ieșit la pensie din această structură extrem de solicitantă.

„Unchiul meu a fost polițist de penitenciar, s-a pensionat acum și are doi copii, verișorii mei, care au ales aceeași meserie. De la ei am preluat ideea de a deveni ceea ce sunt astăzi. Eu așa am fost învățat de acasă, să am grijă de oameni, să sar să ajut, nu pot sta cu mâinile în sân”, s-a destăinuit Mădălin.

Mădălin are 29 de ani, s-a născut la Bozieni, un sat de lângă orașul Săveni și este logodit cu o tânără cu care urmează să își întemeieze o familie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul șef al Poliției Locale este oficial membru ATOP Botoșani! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
349

Lucian Deleanu este noul director executiv al Poliției Locale, funcție pe care o exercită cu caracter temporar până când postul va fi scos la concurs. Acesta ocupa funcția de șef Ser...

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

Joi, 25 Aprilie 2024
550

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
337

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...