Doctorii, despre învăţătoarea aflată în greva foamei: "E la un pas de moarte!"

Doctorii, despre învăţătoarea aflată în greva foamei: "E la un pas de moarte!"

   Libertatea

Cristiana Anghel, învăţătoarea din Caracal aflată în greva foamei, se stinge pe zi ce trece. Medicii spun că oricine refuză atâta timp să mănânce îşi distruge sănătatea pe viaţă.

De 64 de zile, Cristiana Anghel (51 de ani) refuză să mănânce, iar echipa medicală care o îngrijeşte în Capitală se află permanent în alertă. "De circa o săptămână i se fac perfuzii de hidratare", a spus dr. Cornelia Zetu, de la Institutul Naţional de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.

Riscă oricând un stop cardiac

Purtătorul de cuvânt al spitalului declară că situaţia pacientei este una "aparte". "Orice privare alimentară cauzează dezechilibre metabolice grave. Pot fi afectate toate organele vitale, în primul rând funcţia cardiacă, putând apărea aritmii cardiace, chiar un stop cardiac iresuscitabil, adică decesul. Pot fi afectate şi celelalte organe, dar şi capacităţile cognitive, precum memoria, atenţia, concentrarea etc. O altă complicaţie e scăderea imuninăţii, ce ar putea conduce la contractarea infecţiilor grave. Chiar dacă se reia, treptat, alimentaţia, sănătatea unei persoane care face greva foamei ar putea fi compromisă pe viaţă", susţine dr. Zetu.

Se luptă cu o viroză

Cu organismul slăbit, Cristiana Anghel a căzut uşor pradă unei viroze, luată probabil de la unul dintre vizitatorii săi. "Am răcit, am avut frisoane, am făcut febră, dar, cu ajutorul personalului de aici, sigur mă voi pune pe picioare", a declarat ieri învăţătoarea pentru Agerpres.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar Ortodox: Sfânta şi Marea Sâmbătă; Sf. Mc. Pelaghia; Sf. Monica, mama Fericitului Augustin

astăzi, 08:17
2

Pelaghia era o fecioară foarte frumoasă, înţeleaptă şi plină de frica lui Dumnezeu, şi însuşi fiul împăratului se logodise cu ea. Auzind sfânta de la creştini de M&ac...

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
483

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
647

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...