DNA, pe urmele botosanenilor la Mamaia!

DNA, pe urmele botosanenilor la Mamaia!
Procurori de la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Bucureşti, însoţiţi de jandarmi şi poliţişti din Capitală, au descins ieri la debarcaderul din staţiunea Mamaia într-o acţiune organizată pe linia evaziunii cu produse petroliere. Surse judiciare spun că ar fi vizaţi fraţii Livadariu, din judeţul Botoşani, care deţin la Mamaia societatea "Insula Ovidiu", cu obiect de activitate comerţ.

Fraţii Livadariu au în proprietate o terasă, un restaurant şi spaţii de cazare pe Insula Ovidiu de pe lacul Situtghiol, precum şi ambarcaţiuni care transportă turiştii spre şi dinspre insulă.

Însă, percheziţiile au vizat ridicarea unor documente privind o altă afacere a fraţilor Livadariu şi anume reciclarea de deşeuri petroliere. Surse din Mamaia au declarat pentru EVZ că, printr-o altă firmă a lor, "Recycling Slop LTD Inc." cu sediul social în Mamaia, zona Cazino, fraţii Livadariu se ocupă cu tratarea şi eliminarea deşeurilor nepericuloase.

Conform datelor înregistrate în Monitorului Oficial, firma a fost înfiinţată în octombrie 2009 şi este împărţită de Cătălin Marian Livadariu, domiciliat în Constanţa, şi Racz Laszlo Mihaly, domiciliat în Austria. Procurorii DNA au percheziţionat birourile şi două maşini de lux parcate lângă debarcader, în prezenţa a doi dintre cei trei fraţi Livadariu, aduşi de mascaţi cu dubele.

Evaziune fiscală cu produse petroliere

Dosarul în care fraţii Livadariu, care au mai multe afaceri şi în judeţul Botoşani, a fost iniţial instrumentat de Parchetul Tribunalului Bucureşti, fiind vizate mai multe firme din Ialomița, Bihor şi Constanţa, cercetate pentru evaziune fiscală cu produse petroliere.

Pentru că valoarea pagubelor a depăşit un milion de euro, dosarul a fost declinat DNA Bucureşti. Surse judiciare spun că până la această oră, evaziunea constatată a ajuns la aproape 15 milioane euro.

În dosar ar fi implicaţi şi funcţionari de la vârful Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, care ar fi contribuit la autorizarea antreprizelor fiscale care efectuau tranzacţii cu produse petroliere.

În fapt, o firmă din Slobozia care se ocupa cu importul de produse petroliere, pentru a se sustrage de la plata obligaţiunilor fiscale, înregistra în documente că prelua deşeuri de la diverse antrepozite când în realitate tranzacţiona produse petroliere finite, motorină şi benzină Euro 5.


Sursa: evz.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Expoziție-concurs dedicată Sărbătorilor Pascale la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 12:16
19

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” (Filiala Primăverii) Botoșani invită iubitorii de frumos să admire expoziția - concurs  „Lumină din lumină".Organizată d...

ANPC atenționează: Nu cumpărați de oriunde alimente pentru masa de Paște!

astăzi, 11:20
30

Președintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, a explicat că unul dintre cele mai importante aspecte de care ar trebui să ținem cont este, în primul rând, locul de unde ne facem...

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
65

Înaintea sărbătorilor pascale, polițiștii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale ...