DNA confirmă: Ambele lucrări de la evaluarea naţională ale fiului primarului din Salcea, corectate la Botoşani, au fost falsificate!

DNA confirmă: Ambele lucrări de la evaluarea naţională ale fiului primarului din Salcea, corectate la Botoşani, au fost falsificate!
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava au confirmat faptul că nici una dintre cele două lucrări de la evaluarea naţională ale fiului primarului din Salcea nu-i aparţin adolescentului.

DNA Suceava a transmis că a constatat falsificarea "tezelor la disciplinele limba şi literatura română şi matematică susţinute de un elev cu prilejul desfăşurării examenului de evaluare naţională, sesiunea iunie 2016, la Centrul de Examen – Şcoala Gimnazială "Aurel Stanciu" Salcea".

Prin urmare, scrie Monitorul de Suceava, procurorii DNA au sesizat Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice în vederea luării măsurilor legale care se impun. Sesizarea înaintată a fost însoţită de documentaţia legală care atestă comiterea falsurilor.

Altfel spus, este de datoria ministerului de resort să ia măsurile ce se impun în cazul elevului din Salcea, admis deja la Colegiul Tehnic "Al. I. Cuza" Suceava, urmând ca ancheta referitoare la cei care au facilitat şi au pus la cale acest fals să fie continuată de procurorii DNA Suceava.

Cel mai probabil, ministerul va dispune anularea celor două teze şi notarea cu 1 a tânărului pentru examenul de final de clasa a VIII-a.
 
Cu note mici în perioada de gimnaziu, fiul lui Ilie Lungu a atras atenţia după ce la proba de limba română a bifat calificativul maxim, iar la matematică a obţinut 8,25, note ce l-au trimis în fruntea clasamentului absolvenţilor şcolii din Prelipca.
Interesant este că media cu care fiul primarului din Salcea a terminat cei 4 ani de gimnaziu a fost 7,96, cu mult mai mică decât media de la evaluarea naţională.

Lucrările elevilor suceveni au fost corectate în judeţul Botoşani, unde a fost demarată o anchetă. Prima care a confirmat că scrisurile de pe cele două teze diferă a fost şefa Inspectoratului Şcolar Botoşani, Mihaela Huncă. "S-au verificat cele două teze şi s-a constatat o suspiciune de fraudă. Pe două teze -  cea de la limba şi literatura română şi teza de matematică - scrisurile sunt diferite", declara Huncă.

De cealaltă parte, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Suceava spun că au direcţionat ancheta către Ministerul Educaţiei şi aşteaptă rezultatul acesteia.

Citeste si Inspectoratul Scolar Judetean Botosani a sesizat Politia cu privire la lucrarea fiului unui primar, de la Evaluarea Nationala! Hunca: "Un copil nu poate avea scrisuri diferite"

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

astăzi, 19:15
51

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

astăzi, 18:47
57

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...

Peste 350 de jandarmi au asigurat ordinea în Botoșani în perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale

astăzi, 18:00
37

Dacă majoritatea cetățenilor a înțeles importanța adoptării unui comportament civilizat, au existat totuși situații în care a fost necesară aplicarea a 77 sancțiuni contrave...