Distribuirea mierii de albine către persoanele nevoiaşe, sistată!

Distribuirea mierii de albine către persoanele nevoiaşe, sistată!
În urma unei adrese a Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, administraţiile publice locale au sistat distribuţia către beneficiarii Planului European de Ajutoare pentru Persoanele cele mai Defavorizate – PEAD, a produsului mire de albine.

S-a dispus această măsură întrucât există suspiciuni privind calitatea acestui produs care ar conţine şi substanţe toxice pentru populaţie.

Întrucât acest produs a ajuns deja la o parte din beneficiari, primarii trebuie să informeze oamenii să nu consume mierea până când aceasta nu va fi analizată în laboratoare.

"Am sistat distribuirea acestui produs marţi dimineaţă", a precizat Dorin Burlacu, şeful Serviciului de Asistenţă Socială Botoşani.

Distribuţia mierii va fi oprită până la sosirea rezultatelor de calitate solicitate suplimentar de la Bucureşti pentru acest produs.

Din informaţiile neoficiale care circulă în media naţională, se pare că este vorba de un lot sirop de glucoză cumpărat din Bulgaria, pe care autorităţile române, respectiv APIA, agenţia care a facut achizitia nu l-a verificat înainte de a-l introduce în pachetele persoanelor defavorizate.

Acesta este primul an în care se distribuie miere de albine către beneficiarii programului PEAD.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
10

 Cu multă dorire în suflet pentru viaţa monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată şcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
262

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
231

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...