Distracţia se plăteşte! Tânăr obligat la munci neremunerate din cauza etnobotanicelor

Distracţia se plăteşte! Tânăr obligat la munci neremunerate din cauza etnobotanicelor
Un botoşănean care a găsit în etnobotanice o modalitate simplă de a se "distra" şi de a face şi rost de bani a fost condamnat definitiv.

După ce o instanţă a Tribunalului Botoşani a dictat o pedeapsă de un an închisoare cu suspendare, cu termen de supraveghere timp de patru ani, plus prestarea a 120 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității, la Spitalul Județean Mavromati sau pentru Direcția Servicii Publice, Sport și Agrement Botoşani, sentinţa a fost confirmată la instaţa superioară.

Povestea a început în urmă cu cinci ani, când M.M. devenea "fan" al substanţelor etnobotanice pe care le obţinea de la magazinele de vise. Ulterior, însă, şi-a dat seama că, pe lângă consumator, poate deveni şi vânzător. Pe internet şi-a găsit o sursă, din Spania, astfel că de câteva ori a dat comenzi şi a primit ierburi ce conţineau substanţe din clasa cannabinoizilor sintetici. Ultima oară, în decembrie 2014, a fost însă cu ghinion pentru că întreaga lui "investiţie" a fost interceptată de jandarmi, care i-au confiscat plicul primit printr-o firmă de curierat rapid şi l-au dat pe mâna procurorilor DIICOT.

Ar fi fost inutil să mintă, astfel că tânărul le-a povestit toată tărăşenia, fiind trimis în judecată, finalul poveşti "scriindu-se" acum, odată cu definitivarea sentinţei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
157

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
242

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
103

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...