Dispute in CL pe marginea preluarii Spitalului TBC de catre Spitalul Mavromati!

Dispute in CL pe marginea preluarii Spitalului TBC de catre Spitalul Mavromati!
Trecerea Spitalului de Pneumoftiziologie Botosani, din coordonarea Consiliului Local in cea a Consiliului Judetean, pentru a determina astfel obtinerea unei categorii superioare pentru Spitalul Mavromati, a starnit discutii in randul consilierilor locali.

Cu toate acestea, proiectul a trecut, primarul Catalin Flutur precizand ca este o masura buna, in conditiile in care Spitalul TBC nu ar fi reusit decat o clasificare de rang 5.  

"Noi am avut pe ordinea de zi si luna trecuta un proiect de hotarare asemanator. Dar l-am scos de pe ordinea de zi pentru ca am cerut precizari de la Ministerul Sanatatii, care au venit si sunt foarte clare. Din punctul meu de vedere, clar este in folosul comunitatii pentru ca Spitalul TBC, indiferent ce am fi facut noi, cu chiu cu vai ar fi putut fi incadrat intr-un spital de rang 5. In momentul in care devine sectie a Spitalului Judetean, confera acel culoar ca Spitalul Judetean sa fie categorisit in spital de categoria a 3-a, ceea ce inseamna o finantare cu minimum 30 la suta mai mare decat categoria a 5-a", a precizat Catalin Flutur, care a adaugat faptul ca printre cele mai vizibile modificari ar fi disparitia postului de director si a celui de contabil-sef.

"Optiunea noastra este cea mai buna in aceste conditii. Dispare un post de director si unul de contabil-sef, care se pot insa transforma in alte posturi. Noi dam o unitate care nu are niciun fel de datorie, manageriata corect, si multumesc conducerii Spitalului TBC si Consiliului de Administratie de acolo pentru activitatea desfasurata", a conchis primarul municipiului Botosani.

In replica, social-democratul Gheorghe Vazdoaga si-a manifestat dezaprobarea fata de adoptarea acestui proiect, declarand in penul sedintei ca miza trecerii la Spitalul Judetean este alta, facand referire la externalizarile serviciilor.

"Nu cred ca problema finantarii este problema numarul 1. Stau si ma intreb, daca adunam alocatiile bugetare de la fiecare spital in parte, daca facem o singura entitate, care va fi suma alocata. Cred ca dedesubturile sunt altele. Este mai usor, cand ai o entitate extrem de mare, sa faci externalizare de servicii sau alte lucruri. Spitalul Judetean, stim cu totii, a fost extraordinar de prost condus si administrat. Iar acum, cand este o singura entitate care mai are vreo 6 sectii aruncate la nu stiu cati km, ma intreb cum va fi administrat. Eu ma gandesc cu groaza cum vor arata aceste spitale peste 2-3 ani. Cred ca este cea mai proasta solutie care putea fi luata de Ministerul Sanatatii. Si mai ales aruncarea responsabilitatii la organele locale, cand de fapt specialistii sunt acolo, nu in CL si nici in CJ", a declarat Gheorghe Vazdoaga.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
805

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
190

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
476

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...