Dispute in CL de la voluntarii de lux!

Dispute in CL de la voluntarii de lux!
Consilierii locali, reuniti joi in sedinta ordinara, au adoptat o Hotarare de Consiliu Local prin care au fost aprobate cererile de scutire la plata impozitului pe cladiri si a impozitului pe teren, aferente anului 2011, pentru persoanele cu contract de voluntariat pentru situatii de urgenta.

Este vorba despre 106 persoane fizice, suma totala de care vor fi scutiti fiind de 9.923 de lei, in contul impozitului pe cladiri, si de 42 de lei, pentru impozitul pe teren.

Printre cei care vor fi scutiti de aceste biruri se numara directori de scoli, inspectori scolari sau diversi membri ai partidelor politice. Proiectul de hotarare a starnit critici in randul consilierilor locali, care au dezaprobat atitudinea celor care au facut astfel de cereri de scutire de la plata impozitelor.

"Pentru unii dintre cei care au depus cereri de scutire este imoral, atunci cand ai cateva zeci de milioane salariu. Nu mi se pare corect sa depui o cerere sa fii scutit de 70 sau 90 de lei. Dar ma rog, este legal", a spus consilierul local Gheorghe Vazdoaga.

Si colegul sau de partid, Florentin Petrariu, s-a aratat nemultumit si a cerut informatii despre numarul de voluntari care au actionat anul trecut in situatii de urgenta.

"Din referatul de specialitate nu rezulta nimic, cum nu rezulta din foarte multe referate de specialitate", a spus Petrariu.

In hotararea de Consiliu Local adoptata joi se precizeaza ca, in cazul rezilierii contractului de voluntariat ca urmare a nerespectarii de catre voluntar a obligatiilor prevazute in contract, facilitatile fiscale acordate se anuleaza, iar in cazul rezilierii din cauze neimputabile voluntarului, facilitatile fiscale se recalculeaza pana la data rezilierii.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cinci persoane, printre care și un copil de 8 ani, rănite într-un accident rutier în a treia zi de Paște! (foto)

astăzi, 12:20
433

Un accident rutier în urma căruia au rezultat cinci victime s-a produs, marți dimineață, pe raza localității Roșiori, din județul Suceava.Potrivit pompierilor care au ajuns la fața ...

Risc de inundații în județul Botoșani, Cod Galben până la miezul nopții!

astăzi, 12:00
73

Hidrologii au anunțat că există risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia și au instituit Cod Galben până astăzi, la ora 24.00.Fenomenele prognozate sunt „s...

Un adolescent din Botoșani, propus pentru Premiul special Tinere Talente!

astăzi, 11:32
141

Potrivit Top Child Performance, este vorba despre Eric Alexandru Cracană, în vârstă de 14 ani, din Botoșani.Eric este câștigătorul multor concursuri de interpretare vocală ...