Dispar posturile de politie comunale

Posturile comunale de politie vor fi desfiintate, iar in locul lor vor aparea centre zonale. Activitatea centrului va fi coordonata de un singur ofiter de politie.

Reorganizarea posturilor de politie din mediul rural face parte dintr-un proiect amplu, proiecte pilot fiind deja implementate in cateva judete din tara.

Noul proiect vizeaza desfiintarea tuturor posturilor comunale, în locul carora ar urma sa apara centrele zonale, mult mai putine si mai eficiente. Astfel, mai multe posturi de politie vor fi comasate intr-un centru zonal in functie de numarul de locuitori si situatia operativa.

Activitatea centrului va fi coordonata de un singur ofiter de politie, fiind eliminate increngaturile ce se nasc in cadrul subunitatilor (sef post-ajutor sef post).

Noile masuri de reorganizare a posturilor comunale vizeaza eficientizarea activitatii, dar si solutionarea problemelor generate de lipsa de personal.

"Este un concept amplu discutat la nivelul Inspectoratului General al Politiei Romane. Va confirm ca exista acest proiect in discutie la nivelul politiei iesene, ce are drept scop eficientizarea activitatii. Prin aceasta masura se va rezolva si problema lipsei de personal. Activitatea mai multor posturi de politie va fi coordonata de un singur ofiter de politie. Ceilalti politisti vor fi orientati spre desfasurarea unor activitati de ordine si siguranta publica", a declarat comisarul sef Ioan Scripniciuc, seful Inspectoratului Judetean al Politiei (IPJ) Iasi, citat de Buna Ziua Iasi.

Conform sursei citate, noile masuri presupun sporirea patrulelor care vor asigura linistea si ordinea publica 24 de ore din 24. Un agent de politie se va ocupa de preluarea sesizarilor si transmiterea lor in teren. Echipa de politisti care va interveni la fata locului va inainta dosarul imediat unei altei structuri pentru a solutiona cauza in timp util. 
 

www.Comune.Botosani.Ro 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Evenimentele culturale și religioase de la Botoșani, desfășurate sub supravegherea jandarmilor!

astăzi, 19:15

Vineri, 19 jandarmi botoșăneni vor acorda sprijin Grupării de Jandarmi Mobile Bacău în cadrul misiunii de asigurare a ordinii și liniștii publice la meciul de fotbal dintre echipele F.C. B...

S-a urcat băut la volan: Polițiștii l-au oprit pe o stradă din Botoșani!

astăzi, 18:34

Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a refuzat recolatrea de p...

Două stagii și o rezidență, oferite în acest an de Memorialul Ipotești!

astăzi, 17:41

Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu, instituţie al cărei principal obiectiv este cercetarea şi promovarea operei eminesciene, oferă, în anul 2024: - un...