Discuţii cu şeful Vămilor despre preluarea Vămii de la Racovăţ de către Consiliul Judeţean

Discuţii cu şeful Vămilor despre preluarea Vămii de la Racovăţ de către Consiliul Judeţean
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Sorescu, a avut o discuţie cu directorul Vămilor, în ceea ce priveşte solicitarea făcută de administraţia judeţeană, şi anume aceea de a prelua clădirea pentru a putea finaliza lucrările în vederea redeschiderii punctului de trecere a frontierei de la graniţa cu Ucraina.

Vama Racovăţ este închisă încă din luna martie 2010 pentru reabilitare, dar din cauza neînțelegerilor cu constructorul acest punct de trecere a frontierei este și în ziua de astăzi nefuncțional.

De curând, a fost inaugurat drumul județean Cristinești-Baranca-Fundu Herții-Racovăț, reabilitat și modernizat de Consiliul Județean cu fonduri europene.

La vremea când s-au accesat fondurile pentru lucrările la acest tronson de drum județean s-a motivat necesitatea unei legături cu Vama Racovăț.

Drumul s-a finalizat, dar Vama este tot închisă, cei de la Consiliul Județean vrând să o preia în administrare și să finalizeze lucrările pentru a putea fi redeschisă.

"Chiar pe 24 ianuarie am avut o discuţie cu directorul Vămilor şi au spus că analizează. Ei au o temere ca noi să nu le punem chirii. I-am asigurat că în momentul în care primim clădirea de la Racovăţ, pentru că noi avem nişte indicatori la drumul acela şi ne interesează, nu facem altceva decât să accesăm un fond european, venim cu partea de cofinanţare şi le-o dăm înapoi după ce am finalizat lucrările. Ei au spus că au probleme, un litigiu, cu firma din Bacău care trebuia să lucreze. Noi le-am spus că vrem să se întâmple ceva pozitiv şi să ne dea Vama. Sunt în faza în care încă analizează", a declarat Gheorghe Sorescu.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Locuitorii din Roșiori rămân astăzi fără apă până la ora 21:00!

astăzi, 15:14
25

Din cauza a două avarii depistate în dimineața zilei de 18 mai 2024 pe conducta din oțel, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a sistat furnizarea apei către utilizatorii din localitatea Roșior...

Concursul „Prietenii pompierilor” și-a desemnat câștigătorii! (Foto)

astăzi, 14:34
61

Concursul „Prietenii Pompierilor” este destinat elevilor din învățământul gimnazial și este organizat în scopul dezvoltării capacității de înțelegere și ap...

Doliu la Școala „Mihai Eminescu Ipotești: o profesoară dedicată Educației a trecut la cele veșnice!

astăzi, 13:35
292

Maricica Hluscu și-a dedicat mai bine de jumătate din viață Educației, în calitate de profesor și secretară a Școlii „Mihai Eminescu” Ipotești. Astăzi a fost înmorm&a...