Directorul URBAN SERV, despre dezinfecția străzilor din Botoșani: „Folosim trei substanțe principale care corespund normelor de spălare și dezinfectare”


 

Directorul URBAN SERV, despre dezinfecția străzilor din Botoșani: „Folosim trei substanțe principale care corespund normelor de spălare și dezinfectare”

Bogdan Buhăianu, directorul Urban Serv, precizează că în cadrul acțiunilor de dezinfectare a străzilor  din  Botoșani, s-au folosit trei substanțe principale aprobate de Ministerul Sănătății.

Este vorba despre KS26,  un agent care curăță si dezinfectează cu clor activ bactericid si fungicid .În urma acestuia rezultă spumă activă, necesitând clătire. Corespunde normelor de spălare si dezinfectare,iar componentele sale sunt organice și biodegradabile. Are toate avizele de la Ministerul Sănătății. Hipocloridul de sodiu, se folosește in cazul in care nu mai există în stoc primele două și  este un produs avizat dar a căror efecte sunt mai scăzute față de efectele de la primele două soluții. Kemtek oxide, este o soluție de ultima generație produsă în Olanda , care are în compoziție dioxid de clor, un produs bicomponent cu procedura simpla de utilizare , în urma folosirii acestuia nerezultand produse reziduale.Nu este un produs coroziv. Are toate avizele de biocid TP2, TP4, TP5, TP 11 de la Ministerul Sănătății.Pentru dezinfecția de străzi concentratia avizată  este cuprinsă între 0,4% Si 1%. Noi folosim o concentrație de 1% Nu este un produs nociv fiind pe baza de dioxid de clor și nu necesita clătire”, a precizat Bogdan Buhăianu, director general al Urban Serv.