Directorul Teatrului Vasilache: "Salariile vreau să îmi fie plătite de persoana care a dat dispoziția de suspendare, nu de cetățeni"

Directorul Teatrului Vasilache: "Salariile vreau să îmi fie plătite de persoana care a dat dispoziția de suspendare, nu de cetățeni"
Floricel Aionițoaei, suspendat din funcția de director al Teatrului de Păpuși Vasilache, printr-o dispoziție a primarului Ovidiu Portariuc, în decembrie 2014, a revenit de câteva zile la conducerea instituției, tot în baza unei dispoziții semnată în data de 28 aprilie 2016, de edilul-șef al municipiului Botoşani.

Aionițoaei a făcut o cerere pentru a i se acorda concediul care i se cuvine pe anii 2014-2015, dar spune că va mai trece pe la teatru, semnând deja o dispoziție de continuare a proiectelor începute de cel care a ocupat până de curând postul ca interimar.

 “Am fost repus în funcție prin dispoziția primarului, datorată faptului că procurorul a emis o ordonanță de clasare a cauzei în care am fost reclamat și care a cercetat următoarele fapte de corupție grave, afirmații grave care s-au făcut asupra mea: abuz în funcție, gestiune frauduloasă și conflict de interese. După un an și jumătate de cercetare procurorul a clasat cauza întrucât a considerat că nu exista fapta. Totul a fost o invenție pentru a mă putea schimba pe mine cu un apropiat politic al domnului primar. Am considerat că acum contractul meu trebuie reluat de unde a rămas pentru că am fost suspendat când eram în concediu. E un drept pe care trebuie să îl iau pentru că îl pierd, și mi-am luat concediu pe 2014 și 2015. Voi mai merge pe la serviciu, am dat o dispoziție de continuare și de finalizare a tuturor proiectelor începute până la sfârșitul stagiunii. Responsabil este fostul manager interimar, cel care a decis proiectele", a declarat Floricel Aionițoaei.

Avocatul acestuia a dechis deja o acțiune în civil, pentru plata salariilor pentru perioada cât Aionițoaei a fost suspendat din funcție, dar au fost depuse plângeri penale și pe numele primarului Ovidiu Portariuc și a lui Ioan Apostu, secretarul municipiului, pentru abuz în funcție.

“Cheltuiala cu salariul meu este de aproximativ 90.000 de lei. Îmi doresc ca toate pagubele provocate de această dispoziție abuzivă și nelegală să fie recuperate așa cum spune legea de la persoana fizică care a luat decizia, nu de la cetățeni. Mi-aș dori ca viitorul Consiliu Local, când se vor finaliza toate demersurile, să recupereze banii", a mai spus directorul Teatrului Vasilache.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
332

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
500

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
940

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...