Directorul și doi profesori de la „Petru Rareș”, plus doi elevi de la Școala 7, confirmați cu COVID

Directorul și doi profesori de la „Petru Rareș”, plus doi elevi de la Școala 7, confirmați cu COVID

Situația devine tot mai îngrijorătoare, din punct de vedere epidemiologic, în cazul unităților de învățământ din municipiul Botoșani.

La Liceul Tehnologic „Petru Rareș”, trei profesori, inclusiv directorul unității, au fost diagnosticați cu noul coronavirus. Direcția de Sănătate Publică a demarat anchetele epidemiologice în aceste cazuri, însă nu a dispus măsuri de autoizolare a unor elevi sau colegi de Cancelarie ai celor trei.

„Din declarațiile acestora, a reieșit că s-au respectat normele sanitare și de distanțare față de elevi și unii față de alții, în Cancelarie. Au purtat măști, iar în cele 50 de minute cât au stat la o clasă sau alta, nicin elev nu a fost contact direct al celor trei. Anchetele sunt încă în derulare”, a spus despre această speță medicul Monica Adăscăliței, director al DSP Botoșani.

În urmă cu câteva zile, doi elevi ai Școlii nr. 7 au fost confirmați cu aceeași afecțiune. Este vorba despre doi băieți, unul în clasa a V-a și unul în clasa a VII-a.

„Doar o clasă a intrat în izolare la domiciliu, întrucât unul dintre elevii confirmați nu se mai prezentase la școală de pe 9 octombrie, contactând virusul din familie”, a precizat Adăscăliței.

Reiterăm că cele mai mari unități de învățământ din municipiul-reședință de județ, respectiv Colegiile „Eminescu” și „Laurian” au fost închise din cauza apariției mai multor cazuri de contaminare în rândul elevilor și al cadrelor didactice. În aceeași situație este și Grădinița nr. 9.

Municipiul Botoșani este caracterizat de o incidență de infectare de 2,16 per mia de locuitori, în ultimele 24 de ore fiind depistați 24 de locuitori pozitivi ai orașului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Covid-19 se răspândește alarmant în județul Botoșani. Apelul DSP către populație

astăzi, 12:10
553

Răspândirea virusului Covid-19 ia amploare în județul Botoșani, unde sunt depistate zilnic peste 30 de noi cazuri de infectare, transmite Direcția de Sănătate Publică (DSP).39 d...

Unul din cinci permise suspendate de polițiști a fost restituit după contestarea măsurii în instanță

astăzi, 11:34
249

Tot mai mulți botoșăneni contestă măsura suspendării permisului de conducere, în contextul amplificării acțiunilor de control în trafic. De la începutul acestui an, aproximat...

Bărbat reținut după ce a agresat sexual o minoră lipsită de apărare

astăzi, 10:54
316

Un bărbat de 36 de ani, din municipiul Botoșani, a fost reținut pentru 24 de ore, sub acuzația că ar fi agresat sexual o minoră de 17 ani, informează Inspectoratul de Poliție Ju...