Directorul Locativa, despre chiriasii ANL: "Toata lumea sa aiba masini, dar sa se intinda cat le este plapuma"

Directorul Locativa, despre chiriasii ANL: "Toata lumea sa aiba masini, dar sa se intinda cat le este plapuma"
Directorul societatii Locativa, Florin Gornea, sustine ca actualele chirii pe care societatea le percepe de la cei care stau in locuintele ANL abia mai acopera cheltuielile pe care unitatea le are. Majorarea chiriei pentru locuintele din blocurile ANL a fost pusa in discutie inca de anul trecut, insa pana acum nu a fost luata o astfel de masura.

Desi chiriile pentru locuintele ANL sunt cu mult sub cele practicate pe piata imobiliara din Botosani, 60% dintre chiriasi inregistreaza datorii.

"Avand in vedere ca au scazut salariile, am incercat si noi o masura de protectie conform legii, si am incercat la nivelul municipiului Botosani sa nu majoram chiriile. Chiriasii spun ca acea chirie de 80 de lei, la doua camere, care in unele cazuri ajunge pana la 100 de lei, este foarte mare, dovada ca sunt restantieri la chirie. Pe mine ma deranjeaza cei cu sume mari, fiindca nici macar nu au bunul simt sa vina sa faca o esalonare a datoriilor pe care le au. Sunt unii care au masini, este foarte bine. Toata lumea sa aiba masini, dar sa se intinda cat le este plapuma", a spus Florin Gornea, directorul Locativa.

Locativa nu a mai majorat chiriile la locuintele ANL de patru ani de zile, iar in cazul in care s-ar pune in practica o astfel de crestere, aceasta va fi operata in functie de rata de inflatie.

"Avem dreptul sa promovam o hotarare. Noi am amanat putin aceasta majorare, pentru ca vorbim de chestiuni juridice. Si inca unitatea a putut sa suporte, dar s-ar putea sa nu mai poata, iar rezultatele financiare ale unitatii ar putea sa se restranga. Si asa suntem la limita si trebuie sa stie toata lumea ca aceste chirii nu se duc numai pe salarii. Pentru ca unii asa considera. Nimeni nu stie ca noi avem de platit impozite pe cladiri, pe terenuri, dari la stat. Sunt foarte multe cheltuieli la nivel de Locativa. De exemplu, nu a interesat pe nimeni ca Locativa, la 31 martie, a trebuit sa plateasca 1,2 miliarde de lei darile catre stat. Si le-a platit, cu eforturi. Sunt multi pe care ii deranjeaza foarte tare cand noi apelam la lege si le calculam penalitati si toata lumea vrea sa ii scutim de penalitati. Dar in ce baza", a precizat directorul Locativa.

La ora actuala, in locuintele ANL locuiesc 587 de chiriasi.

In luna mai, alte 96 de locuinte ANL vor fi date in folosinta, in cartierul Cismea.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
32

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
65

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...

Delicii sănătoase: secretul din spatele succesului laboratorului de patiserie "Cuptorul Nelei" (galerie foto)

astăzi, 11:05
316

Cu o viziune clară, Nela Andrici, inginer în industria alimentară, a înființat un laborator de patiserie specializat în produse din aluat dospit, oferind o gamă diversificată de...